C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

50.000 euros per a dotar de voreres accesibles l’entorn de l’església de Sant Josep

Almassora plan accesibilidadLa reserva de crèdit de 50.000 euros aprovada aquesta setmana pel ple municipal d’Almassora permetrà executar el pla d’accessibilitat de voreres a l’entorn de l’església de San José, situada al costat del Grup Pío XII. La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha incidit en la necessitat de renovar aquest tram, que en l’actualitat dificulta el trànsit de cadires de rodes i carros de bebè en incomplir la normativa d’accessibilitat vigent.

Aquesta injecció econòmica permetrà remodelar trams dels carrers Joaquín Gallego, Sant Rafael, Almirall Cervera i Batalla de Bailén. La intervenció es produirà en superfície, encara que també inclourà la substitució de trams del subministrament d’aigua potable per a aprofitar l’obra per a renovar la canalització més deteriorada. El conjunt de l’actuació es durà a terme durant els mesos d’estiu, després que el ple haja donat el vistiplau aquesta mateixa setmana al conjunt de modificacions de crèdits.

Segons ha indicat l’equip tècnic, el projecte ja està dissenyat. Se centra en l’ampliació de les voreres actuals en les cantonades i inclou zones rebaixades per al trànsit de persones amb discapacitat, carros de bebè o de la compra per a afavorir al vianant enfront del tràfic rodat. Suposa també la instal·lació de bolardos en els sortints per a evitar l’estacionament inadequat que dificulta la visibilitat als conductors i, a més, incorpora passos de vianants per a garantir la seua seguretat.

D’aquesta forma, l’equip de govern atén la prioritat dels veïns que van participar en la primera edició de pressupostos participatius i que van situar la millora de l’accessibilitat de les voreres en diverses zones de la localitat com la segona opció més votada després de la reforma de l’Escola Taller. A pesar que el consistori va taxar inicialment el projecte en 40.000 euros, finalment ha injectat altres 10.000 euros perquè l’actuació siga més ambiciosa.

“L’actuació consolida la nostra voluntat de diversificar les actuacions en els barris, en aquells punts que es troben més deteriorats per la falta d’inversió durant anys”, en paraules de Carmina Martinavarro. Exemple d’açò són les confluències d’Almirall Cervera amb Sant Rafael i d’aquesta última amb Batalla de Bailén i Joaquín Gallego. L’accessibilitat és inexistent en aquests trams a pesar que es tracta d’una zona molt poblada i amb nombrosa població infantil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES