C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Activat el nou pressupost després d’aconseguir el 89% d’execució en 2017

L’Ajuntament d’Almassora activarà aquest dijous el pressupost de 2018 després de tancar l’exercici 2017 amb el 89,19% executat, la millor xifra de la legislatura. Així ho ha determinat l’interventor municipal durant la reunió mantinguda amb els òrgans gestors aquest matí per a abordar les incidències, les novetats legals per al nou curs i els reptes més importants, encapçalats per l’aplicació de l’estratègia DUSI.

L’execució de 2017 va créixer un 2,18% en un any en distanciar-se del 87,01% aconseguit en 2016 i el 88,15% de 2015. «Són dades que confirmen una tendència positiva fruit de la coordinació entre tècnics i representants polítics i, en general, en el conjunt de tota la casa per a millorar la gestió dels fons públics», ha considerat l’alcaldessa, Merche Galí, «sempre sota un dels controls interns més exigents de la Comunitat Valenciana».

De fet, l’interventor municipal ha felicitat als gestors per la millora de les xifres, «sobretot en la gestió de despesa corrent i subvencions». No en va, el capítol que aborda les despeses en béns corrents i serveis ha passat del 93,66% en 2015, al 94,19% en 2016 fins a aconseguir el 95,12% en l’últim exercici. També milloren les seues ràtios les transferències corrents (subvencions), que en 2016 es van situar en el 80,61% i en 2017 van aconseguir els 93,46 punt percentuals. El pagament de les subvencions de Xarxa Llibres va repercutir en les xifres de 2016, segons aquestes fonts.

La intenció de millorar els resultats i la transparència en el nou exercici va motivar el decret d’Alcaldia de 5 de desembre de 2017 per a aprovar el Pla Anual de Control financer que suposarà la fiscalització dels següents expedients en aquest exercici: registre comptable de factures, personal, projecte EDUSI, anul·lació de liquidacions d’ingressos de gestió tributària, contractació menor i control d’eficàcia d’objectius de personal de 2018.

D’altra banda, l’interventor ha detallat als treballadors del consistori les claus de la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor el 9 de març de 2018 i que estableix una nova regulació dels contractes menors que impedeix superar els 15.000 euros de valor benvolgut en el cas de subministraments i serveis i els 40.000 euros en obres al llarg d’un any a un mateix proveïdor.

La nova legislació obliga a tramitar un informe de l’òrgan de contractació motivant la necessitat del contracte i la justificació que no s’està alterant l’objecte per a evitar les regles generals de contractació i que l’empresa o proveïdor no ha subscrit més contractes que superen les quantitats esmentades.

Notícia publicada a www.elperiodic.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES