C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora bonificarà un 95% l’IBI d’habitatges socials

L’Ajuntament d’Almassora bonificarà fins a un 95% l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana d’aquells immobles de la Generalitat Valenciana destinats a habitatge social. La corporació municipal aprovarà en el ple d’octubre la modificació de l’ordenança reguladora de dita imposada perquè entre en vigor el pròxim any.

D’aquesta forma, Almassora s’uneix així al Pla de Dignificació de l’Habitatge Social de la Conselleria d’Habitatge. Un dels objectius d’aquesta iniciativa passa per reordenar les càrregues tributàries que graven l’habitatge social i regularitzar el deute existent amb els ajuntaments. Per a açò, l’equip de govern s’adherirà a la sol·licitud del Consell de declarar com a activitat d’utilitat pública per la concurrència de circumstàncies socials el lloguer social d’habitatges realitzats per l’administració pública.

Al temps, el ple acordarà la modificació de l’ordenança reguladora de l’IBI urbà per a reconèixer en la mateixa que la Generalitat Valenciana, o qualsevol dels seus ens instrumentals com l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat, tindran dret a una bonificació del 95% de la quota íntegra de l’impost dels seus immobles destinats a habitatge social.

Els regidors d’Hisenda, Benestar Social i Urbanisme; Santiago Agustí, Diana Belliure i Carmina Martinavarro, respectivament, han estudiat aquesta setmana la mesura del gabinet autonòmic per a adherir a Almassora al projecte. Aquest atorga la consideració de l’habitatge social com a servei d’interès general i reconeix noves polítiques d’impuls de la seua gestió que, en aquesta ocasió, també inclouen al municipi com a partícip per a fomentar el seu ús. Aquesta part entén com “molt positiu” un projecte encaminat a afavorir el parc públic d’habitatges per a persones amb necessitats especials

Bonificació a vehicles ecològics

No serà l’única mesura de caràcter econòmic que adopte l’Ajuntament d’Almassora de cara al pròxim any. Agustí va avançar dies arrere la intenció de l’equip de govern de bonificar l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) als propietaris del parc mòbil menys contaminant. El departament d’Intervenció estudia ja les diferents fórmules per a incorporar aquesta prestació i modificar l’ordenança municipal en l’últim trimestre de l’any perquè entre en vigor en 2018. Serà el primer any en què els amos de turismes ecològics obtinguen descomptes de fins al 75% en aquest impost.

Notícia publicada a elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/522035_almassora-bonificar%C3%A0-libi-dhabitatges-socials.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES