C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora crearà un centre de dia per a malalts d’Alzheimer amb 25 places

L’Ajuntament d’Almassora ha aprovat en el ple extraordinari d’avui dilluns una partida de 65.000 euros per a la creació d’una unitat de respir per a familiars d’afectats per l’Alzheimer. Aquest centre de dia tindrà una capacitat de 25 places i estarà gestionat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFA).

El consistori assumirà el cost de creació de les instal·lacions de la unitat de respir i les dotarà de mobiliari a través d’una altra injecció de 20.500 euros. AFA, per la seva banda, aportarà el personal que gestionarà el centre. Un dels compromisos assumits per l’entitat és el de comptar amb treballadors locals amb formació com a auxiliars d’infermeria. Aquests professionals rebran formació específica per part de l’associació per treballar amb aquest tipus de malalts.

L’objectiu d’aquesta unitat de respir és la d’alleugerir la càrrega que suporten les famílies de malalts d’Alzheimer en oferir-los un lloc i un programa d’activitats perquè els pacients estiguin atesos. La regidora de Serveis Socials, Diana Belliure, ha remarcat la voluntat de l’Ajuntament d’Almassora de recolzar als afectats i a les seves famílies. “Amb aquest centre es millorarà la qualitat de vida dels malalts amb tractaments específics i la dels seus familiars, alleujant part de la càrrega que suposen les cures”, ha destacat l’edil.

El programa d’activitats del centre de dia inclourà la realització d’exercicis específics supervisats per un fisioterapeuta, exercicis per estimular i activar la memòria i l’execució de tallers de memòria per frenar l’avanç de la malaltia.

A més de l’aprovació d’aquest projecte, les modificacions de crèdit que debat avui el ple extraordinari ascendeixen a 839.154,55 euros i inclouen, entre uns altres, reparació, manteniment i conservació d’edificis i altres instal·lacions (139.000 euros), millores en centres esportius (95.000 euros), instal·lació de maquinària per a l’estalvi de energia (36.881 euros) i millores en la senda del Millars (12.500 euros).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES