C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora eleva les inversions un 143% en un pressupost que ascendeix a 22,4 milions

El pressupost municipal d’Almassora per a 2018 creixerà un 6,23% fins a aconseguir els 22.456.628,10 euros, segons ha avançat aquest migdia l’alcaldessa, Merche Galí. Els comptes es caracteritzen principalment per l’esforç inversor, que incrementa aquest capítol un 143,65% en passar de 695.284,78 euros a 1.694.090,85 euros en un any i que, amb tota probabilitat, serà encara major després de la incorporació de romanents en el primer trimestre.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, i la primera tinent d’alcalde, Susanna Nicolau, han destacat com a eixos centrals del nou pressupost la influència dels fons Feder de la Unió Europea en la renovació urbanística d’Almassora. No en va, 2018 serà l’any del trinquet, la remodelació del carrer Sant Jaime, la construcció d’una nova nau en el Centre de Formació, el pavelló de gimnàs i, sobretot, l’any de posar en valor el riu Millars i l’entorn de Santa Quitèria. Aqueixa transformació queda patent en uns comptes que superen les inversions dels registres, almenys, dels set últims anys.

«2018 serà un bon any, el de la transformació real d’Almassora», ha avançat l’alcaldessa, unes actuacions que s’executaran sense recórrer a el finançament extern i malgrat que la pressió fiscal no pujarà i fins i tot el contribuent percebrà reduccions en impostos com l’IBI social o el de vehicles ecològics. Per açò, el consistori deixarà d’ingressar 100.000 euros en impostos directes i assumirà, entre uns altres, la pujada del 4,65% cànon de Reciplasa per a evitar que repercutisca en el rebut dels consumidors.

Els edils han incidit que aquest pressupost «exigent, realista i ambiciós» que Agustí traslladarà aquesta mateixa setmana als grups de l’oposició es durà a terme sense concertar nous préstecs com els quals va signar l’anterior equip de govern. De fet, han recordat que la corporació va heretar 7,3 milions d’euros de deute en 2015 i en l’actualitat aquesta xifra s’ha reduït fins als 3,2 milions. La dada baixarà fins als 2,7 milions en finalitzar el pròxim any.
Una altra de les apostes fermes del consistori és l’obertura dels comptes a la votació ciutadana, tal com ha incidit Susanna Nicolau. Les aportacions veïnals aposten per una millora de parcs, l’adequació i accessibilitat de voreres o l’estudi per a l’ampliació del gimnàs municipal. Una nova fase del parc d’educació vial i l’obertura d’instal·lacions esportives a l’aire lliure són uns altres dels projectes que formaran part del pressupost del pròxim any.

A més, 2018 portarà un increment dels contractes destinats a serveis públics per a millorar l’estat de la ciutat i les prestacions que ofereix al veïnat. És per açò que les arques municipals passaran de dedicar 5,6 milions d’euros a 6,4 en els contractes que afecten directament a la imatge i manteniment de la ciutat, com el de neteja viària, adjudicat recentment amb un increment de la dotació anual de 151.000 euros.

Notícia publicada a www.elperiodic.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES