C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora i Castelló coordinen els seus plans d’inundacions

La Policia Metropolitana incorporarà la comunicació d’emergències per pluges i inundacions al seu canal propi per a millorar els temps de resposta davant una situació de risc per a la ciutadania. Així ho han acordat avui els responsables de la seguretat de Castelló i Almassora en la reunió convocada per la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, per a guanyar eficàcia a través dels protocols comuns.

En representació de la capital han assistit el regidor de Seguretat, Antonio Lorenzo; el responsable de Protecció Civil, Antonio Costa; l’intendent general de la Policia Local, José Luis Carque, i un agent. Per la seua banda, el consistori amfitrió ha comptat amb l’edil de Seguretat, Roger Beltrán; la regidora de Platges, Amaya Gómez; l’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy, i la cap del Servei Municipal de Manteniment i Logística, Carmen Burguete.

Martinavarro ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló «i la seua disposició des del primer moment per a millorar la resposta que donen els equips d’emergència a la ciutadania davant una urgència per pluges fortes com les quals patim al gener». Aquesta voluntat es traduirà en l’obertura del canal de comunicació de la Policia Metropolitana al flux d’alertes davant situacions de risc. D’aquesta forma, els diferents cossos que intervenen en aquestes operacions tindran informació al moment de cada actuació.

D’altra banda, Lorenzo ha anunciat la incorporació al Pla Territorial Municipal front Emergències, en el qual estan treballant, d’un annex que contemple les característiques de localitats adjacents, com és el cas de Castelló i Almassora. No en va, tots dos consistoris comparteixen característiques en matèria d’inundacions com la problemàtica del barranc que separa els dos termes municipals, l’impacte de catàstrofes en la platja o les zones inundables. La voluntat dels dos consistoris és que altres localitats se sumeixen també al protocol per a millorar els temps de resposta i consensuar actuacions.

D’igual forma, els responsables de Policia Local i Protecció Civil s’han emplaçat a una trobada posterior per a fixar sobre el document comú les dades tècniques específiques de cada cos. A més, el Servei Municipal de Manteniment i Logística d’Almassora contactarà amb les empreses que s’ocupen del manteniment de les bombes d’aigua en ambdues localitats perquè coordinen calendaris i actuacions.

En aquest sentit, Almassora segueix la línia iniciada pel consistori veí per a implantar noves tecnologies en el sistema de detecció d’alerta en els equips. Una aplicació per a telèfons mòbils permetrà conèixer cada avaria al moment en el circuit de bombament per a poder actuar immediatament.

Notícia publicada a elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/523348_policia-metropolitana-incorporar%C3%A0-comunicaci%C3%B3-demerg%C3%A8ncies-pluges-guanyar-efic%C3%A0cia-davant-alertes.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES