C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora multiplica les intervencions policials per a previndre robatoris al camp

Almassora control policial campoLa Policia Local d’Almassora ha realitzat 15 intervencions en matèria de seguretat i prevenció de robatoris en el camp des que va arrancar l’any, xifra que supera la suma de les intervencions realitzades en el mateix període entre els anys 2014 i 2015. L’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy, ha vinculat l’increment de les actuacions al reforç de la campanya en aquesta edició per a atallar aquestes pràctiques delictives en les zones de cultiu.

Aquest fet es tradueix en controls estàtics diaris en nou punts del terme municipal en torns rotatius. Els agents de la Unitat de Serveis Especials (USE), l’antiga Guarderia Rural, vigilen tant les vies principals com els camins d’accés a finques per a detectar possibles robatoris de collites. En la seua comesa figura la sol·licitud del Documento de Acompañamiento y Trazabilidad Agrícola (DATA) per a descartar la comissió d’infraccions en les explotacions agrícoles.

Gràcies a la intensificació de la campanya preventiva, de les sis intervencions de 2014 i les vuit de 2015, la Policia Local d’Almassora ha passat a realitzar 15 actuacions des que va començar l’any, algunes en col·laboració amb la Guàrdia Civil i sempre recolzats per la informació facilitada pels agricultors per a evitar el robatori de cítrics i productes hortícoles.

La programació estable de les rutes de les patrulles i controls estàtics de la campanya queda supeditada a variants territorials, de manera que els agents valoren quins són, temporalment, les varietats més susceptibles de ser robades en funció del preu del mercat i la demanda del producte. Per aquest motiu, l’anàlisi dels resultats i la coordinació entre agents i agricultors és constant.

L’edil de Seguretat Pública, Santiago Agustí, ha confirmat “el bon ritme de la campanya preventiva, la millor opció per a vetlar per la tranquil·litat dels llauradors d’Almassora, amb els quals compartim la preocupació pels robatoris de les collites que amb tant esforç trauen endavant en cada temporada”.

Mostra de l’èxit de la campanya va ser la detenció de tres adults i un menor dimarts passat com a sospitosos del robatori de més de 500 quilos de cítrics. Els afectats van ser els propietaris de tres finques situades en la partida de Sant Antoni, als quals els agents retornaran les collites sostretes i dipositades en el magatzem municipal després de l’arrest dels suposats autors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES