C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora reclamarà una altra estació de bombament d’aigües residuals des de la platja a la depuradora

L’Ajuntament d’Almassora reclamarà a l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) que execute el projecte d’ampliació i millora de la xarxa d’impulsió d’aigües residuals des de la platja fins a l’estació depuradora de la localitat. Així ho ha decidit aquest matí l’equip de govern en una reunió mantinguda amb els tècnics municipals per a valorar l’impacte dels danys de les pluges registrades ahir i aquesta nit. La tinent d’alcalde Merche Galí ha visitat el districte marítim per a comprovar els danys. El projecte redactat fa dos mesos té un pressupost de 1.767.036,16 euros.

Aquest estudi dissenyat pels tècnics al maig va examinar l’estat actual de la impulsió d’aigües residuals a la depuradora d’Almassora per a proposar una solució que millore la seua capacitat posat que en els mesos d’estiu, quan es produeix un important augment de població en la zona marítima, el seu rendiment és molt limitat i no dóna proveïment en moments puntuals com el viscut ahir. És per açò que els veïns del Camí Om Blanc i voltants s’han vist afectats per l’eixida a la superfície d’aigües residuals que netejaran els operaris de l’empresa concessionària FCC quan es desactive l’alerta per pluja.

La impulsió prevista per l’estudi municipal es produiria des d’una nova estació de bombament, que se sumaria a l’actual per a duplicar la seua capacitat. Discorreria per l’avinguda Mediterrània fins a connectar amb el Camí la Mar i, més endavant, amb la xarxa de col·lectors de gravetat procedents del casc urbà que porten les aigües fins a la depuradora.

En la mateixa línia, els tècnics han incidit que els col·lectors de pluvials han funcionat amb normalitat aquesta nit i també durant el dia d’ahir, si bé les intenses pluges registrades van provocar problemes puntuals en l’avinguda Mediterrània, el carrer Cap de la Nau i el Camí Benafelí. A més, el temporal va danyar la passarel·la de fusta de la platja, que repararan els operaris municipals.

Gómez s’ha desplaçat fins al districte marítim al costat de l’alcaldessa i de la tinent d’alcalde Merche Galí. Per la seua banda, el regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, es manté en contacte constant amb la Policia Local per a conèixer les incidències i els talls de tràfic que ha provocat el temporal. L’únic punt que continua tancat a la circulació és el pas inferior que connecta la CV-18 amb el Camí Benafelí. El “bypass” de la N-340 i la Rambla al seu pas per Santa Quitèria ja admeten tràfic rodat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES