C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora redueix a la meitat el deute de 2014

L’Ajuntament d’Almassora deu a dia d’avui 3.224.293,48 euros als bancs en crèdits a llarg termini concertats durant el mandat del Partit Popular. La xifra, que en 2014 era de 6,8 milions d’euros, ha caigut a menys de la meitat després de la política d’amortització de préstecs aplicada en els dos últims anys. Així ho constaten les dades de la Tresoreria municipal presentats pel regidor d’Hisenda, Santiago Agustí.

Aquesta part sosté que la caiguda del 53% en les pòlisses a llarg termini es deu a la progressiva amortització «fins a trencar per primera vegada en l’última dècada la barrera dels quatre milions d’euros», ha assenyalat l’alcaldessa, Merche Galí, després de reunir-se amb Agustí per a analitzar les dades. De fet, el consistori està molt pròxim a reduir aquest deute fins als tres milions després del desemborsament de més d’un milió d’euros en aquest mes.

D’una banda, l’Ajuntament ha amortitzat 923.000 euros d’un crèdit subscrit amb CaixaBank en 2014 per a pagar la sentència de l’avinguda Generalitat. A aquest pagament anticipat se suma el venciment trimestral d’altres 140.000 euros, tal com figuren en les condicions signades en el seu moment. En total, més d’un milió d’euros liquidats en un únic mes que situen el deute d’Almassora «en un dels millors paràmetres de la província», en paraules del regidor d’Hisenda.

Galí ha recordat que la previsió a l’inici de l’any era amortitzar 568.568,48 euros, xifra que s’ha multiplicat en permetre-ho el bon estat dels comptes municipals. Tot açò, explica, contribuirà a reduir la càrrega financera que generen els interessos dia a dia «i que es paguen amb els impostos dels veïns a pesar que l’anterior equip de govern va assegurar que el deute de la sentència de l’avinguda Generalitat estava liquidada i no suposava nous costos al contribuent».

Estat dels comptes

Lluny queden els 11,8 milions d’euros pendents de pagament que va arribar a acumular l’Ajuntament d’Almassora en 2013. La situació actual permet mantenir un període de pagament a proveïdors que oscil·la entre els 24 i els 28 dies i congelar els impostos municipals de cara a 2018, a més d’assumir l’increment de 40.000 euros del cànon pel tractament de brosses per a no repercutir-ho en el rebut dels usuaris.

Aquests tindran a la seua disposició un nou calendari de recaptació en període voluntari, adaptat a dates posteriors al dia 25 de cada mes per a facilitar el pagament als pensionistes que reben les seues retribucions en aqueixa data. A més, el termini per a pagar l’impost de brosses i guals i el de vehicles de tracció mecànica passen de disposar de dos mesos i mig a tres mesos per al pagament, mentre que els propietaris de vehicles de tracció mecànica comptaran amb més d’un trimestre complet.

Notícia publicada a elperiodic.com http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/529758_almassora-redueix-meitat-deute-2014.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES