C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Almassora revisa ja l’aparició de larves per a previndre els mosquits

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat ja les prospeccions per a previndre les plagues de mosquits de cara a la temporada estival. El cronograma de treball de l’empresa encarregada del control fixa en aquest mes el començament de la revisió de zones més afectades habitualment. Aquesta campanya de prospeccions continuarà durant el mes de febrer. Serà al març quan arranque el tractament larvicida, que fins a octubre es combinarà amb tractament adulticida, per a fer front al tram central de l’any, que coincideix amb l’època més problemàtica.

Les zones a tractar són: marjals (en les partides Om Blanc, Catalans i Partidor del Mig), zones d’inundació temporal (Partidor del Mig, Galls dindis, Pla de la Torre i el Bosc), riu Millars, basses de reg, canals i sèquies, piscines, embornals per a la recollida d’aigües pluvials, clavegueram, solars urbans i obres paralitzades, fonts ornamentals públiques i zones enjardinades, tant del casc urbà com de la platja.

El departament de Medi ambient, a càrrec de María José Tormo, s’encarrega de la supervisió del contracte amb l’empresa que s’ocupa del control de les plagues. “Vam entendre que treballar amb previsió seria fonamental perquè les molèsties dels mosquits durant l’estiu siguen les menys possibles i per açò el calendari de treball ja està en vigor”, ha considerat Tormo.

Els tractaments van encaminats preferentment a l’eliminació de les larves aquàtiques amb insecticides biològics específics. Els principis actius químics més utilitzats són productes adulticides -descartat en el cas dels aiguamolls- i larvicides. Sempre que siga possible l’empresa es compromet a la rotació de matèries actives en funció de les espècies a combatre i l’estat del focus a tractar.

Els tractaments en el clavegueram es veuran reforçats en les èpoques de major problemàtica augmentant la freqüència d’aplicació. A més, la signatura es compromet a flexibilitzar la programació en funció de l’evolució de la plaga i les condicions climatològiques que es presenten durant l’any i que seran determinants per a la proliferació de mosquits.

Tècnics amb carnets d’aplicadors de plaguicides en Salut Pública seran els encarregats de realitzar els tractaments, mentre que l’adreça tècnica realitzarà periòdicament inspeccions de control. L’horari de treball de l’empresa serà de 6.00 a 14.00 hores, encara que es modificarà en llocs que requerisquen de tractaments nocturns, sempre supervisat pels serveis de Sanitat del consistori.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES