C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Ampliem la biblioteca, invertim en cultura

Les obres d’ampliació de la biblioteca d’Almassora han començat aquesta setmana. La intervenció té un pressupost de 50.000 euros que permetrà sumar 120 metres quadrats al recinte actual en la planta baixa de la Casa de la Cultura. Les obres suposaran la incorporació de 40 punts de lectura gràcies al trasllat de la Junta Local de Festes al soterrani de l’edifici consistorial.

Almassora biblioteca

La inversió municipal per a ampliar la biblioteca procedeix dels 3,5 milions d’euros de romanents de tresoreria de 2015. En aquest sentit, als 50.000 euros en què està pressupostada la reforma se sumaran altres 21.500 euros per a la compra del mobiliari d’aquesta nova sala d’estudi i lectura. Tot açò evitarà el col·lapse que pateix aquest espai en determinats moments de l’any, especialment en èpoques d’exàmens, “i afavorirà que els usuaris de totes les edats es troben més còmodes per a llegir, estudiar o cercar alguna lectura per a casa”, ha assenyalat la regidora de Cultura, Isladis Falcó.

L’edil ha visitat les obres aquest matí per a comprovar l’avanç d’uns treballs inclosos en els pressupostos participatius de 2016 i que, tal com es va comprometre l’equip de govern, s’executen durant l’exercici vigent. De fet, està previst que les obres continuen durant l’estiu perquè els usuaris puguen inaugurar aquest espai la pròxima tardor i que l’activitat no es veja alterada durant el nou curs escolar.

Per la seua banda, la Junta Local de Festes ja ha traslladat tot el material al soterrani de l’edifici consistorial, a l’espai que ocupava el Jutjat de Pau fins a la seua mudança a la planta baixa a petició dels treballadors. El local de la JLF es veurà alterat durant aquest mes perquè la cuina, el magatzem i les sales que gastaven els voluntaris s’adherisca a la biblioteca a través d’un passadís interior i també amb accés des de la plaça d’Espanya. El projecte dels tècnics municipals contempla quatre finestrals exteriors enfront de la passarel·la de l’Espai Mercat per a proporcionar llum a l’edifici.

Malgrat les obres, la biblioteca continua oberta. A més, l’Ajuntament d’Almassora manté actius els punts de lectura en les platges de Pla de la Torre i Benafelí, així com en Santa Quitèria, per als estiuejants. En el cas del districte marítim, l’horari d’obertura és de dilluns a divendres d’11 a 13.30 i de 16 a 19 hores. Per la seua banda, el paratge obri la sala entre setmana d’11 a 13 hores.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES