C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Ana María Martinavarro, premi Clara Campoamor

La mestra Ana María Martinavarro (Almassora, 1942) rebrà aquesta vesprada el primer premi Clara Campoamor Dones per la Igualtat que ha instaurat l’Ajuntament d’Almassora amb motiu de la I Setmana de la Dona. Martinavarro serà la primera veïna en rebre aquesta distinció per la seua trajectòria com a docent, la seua inquietud pel teatre i la literatura i el seu compromís per la cultura local. L’acte d’homenatge se celebrarà en la Casa de la Cultura després de la projecció de la pel·lícula “Mestres de la república”, prevista per a les 18.00 hores, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

Premio Clara Campoamor (3)

Martinavarro va basar la seua trajectòria com a docent en Camañas (Terol) i en els col·legis Ambaixador Beltrán i Cardenal Cisneros d’Almassora, on va contagiar als xiquets la seua il·lusió pels concursos de redacció i els muntatges d’obres de teatre en l’escola. Creadora d’adaptacions de contes clàssics, va ser “alma mater” de la Mostra de Teatre Escolar Provincial que es va celebrar en la localitat durant diversos anys.

L’homenatjada va rebre el premi d’investigació local i comarcal Vila d’Almassora en 2008 pel seu treball “Les cançons que jo escoltava” i ha realitzat diverses col·laboracions per a la revista Renaixement de la Universitat per a Majors, a més d’impartir conferències per a les mestresses de casa, com “La dona treballadora” (amb motiu del 8 de març) i “Temps per a la poesia”. La seua inquietud per la literatura l’ha portat a inscriure’s en el recentment inaugurat Club de Lectura d’Almassora i manté intacta la seua passió pel teatre. És autora de les obres “L’olimpíada de la senyora Maria”, “Confidències” i una revisió de “El Quixot de La Manxa”.

A més del lliurament del premi, la regidora d’Igualtat, Merche Galí, ha animat als veïns a participar en la resta d’actes programats amb motiu de la I Setmana de la Dona. De fet, el dia ha començat amb l’activitat “Teixint igualtat”, que es desenvoluparà en la plaça Pere Cornell de 10 a 13 hores. Un col·lectiu de dones gitanes que col·labora amb Benestar Social convidarà als transeünts a teixir “un metre d’igualtat”.

Almassora Dia de la Dona

Policia Local contra la violència

Per la seua banda, la Policia Local d’Almassora participa avui en la jornada “Adolescents i violència de gènere, com afrontar-la?” promoguda per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergència a Cheste (València) amb motiu del Dia de la Dona. L’intendent principal-cap, Roberto Verdoy, rebrà el diploma d’especialista en racisme i xenofòbia, mentre que l’oficial José Luis Artero i l’agent Ainhoa Abril seran distingits amb el títol d’especialistes en violència de gènere i en menors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES