C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Arreplegarem per primera vegada la brossa orgànica de col·legis i geriàtric

L’Ajuntament d’Almassora i l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) han acordat aplicar el projecte pilot de recollida de residus orgànics als col·legis, l’escola infantil pública i la residència municipal de la tercera edat. L’alcaldessa, Merche Galí, ha confirmat aquest extrem després de la visita a la planta de la companyia concessionària del servei de neteja i recollida d’estris al costat del cap de producció de l’àrea de Castelló, Vicente Colás.

En el parc que alberga els vehicles i les oficines de FCC, Galí ha comprovat el dispositiu previst per a aplicar durant un any la recollida selectiva de brossa orgànica en punts que generen deixalles quasi de forma permanent. Per açò, l’acord passa dels tres mesos en què Almassora va activar el projecte en via pública a un any, dividit en 150 jornades de recollida amb una freqüència de tres serveis per setmana.

El pla té un pressupost de 40.727,35 euros que assumirà el consistori sense repercutir costos en el rebut de la brossa dels contribuents. La iniciativa contempla la instal·lació de 14 contenidors de 800 litres litres distribuïts en grups de dos en els col·legis Errando Vilar, Germans Ochando, Ambaixador Beltrán, Cardenal Cisneros, Regina Violant i la residència de la tercera edat. El col·legi Santa Quitèria i l’escola infantil Sant Josep comptaran amb un dipòsit cadascun per a reciclar les restes dels menús escolars.

L’empresa i l’Ajuntament d’Almassora elaboraran una campanya de promoció d’aquest servei inèdit per a informar als usuaris potencials del tipus de deixalles, horaris i ús dels contenidors. La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, que va assistir a la trobada al costat del cap de Serveis de FCC, Ángel Muñoz, i l’inspector Pedro González, va pronosticar l’èxit de la mesura “després de les dues tones i mitjana que aconseguim arreplegar en els tres mesos que va durar el projecte pilot en la via pública”.

Cal recordar que el Mercat Central també compta amb els seus propis dipòsits subtérraneos perquè els venedors puguen desahacerse de les restes orgàniques que generen els seus negocis, si bé l’aplicació de la iniciativa en centres educatius i la residència municipal de la tercera edat és totalment nova. A més, segueix actiu el servei de recollida gratuïta de voluminosos a través del telèfon 964216134.

D’altra banda, FCC manté operativa la recollida gratuïta de poda amb caràcter quinzenal fins al pròxim 25 de setembre per a aprofitar les labors en l’horta durant l’estiu. En aquest cas, el contacte per a sol·licitar el servei és el telèfon 964341013, que registra un índex molt elevat de sol·licituds.

Notícia publicada a Castellón Información: http://www.castelloninformacion.com/almassora-fcc-brossa-organica/

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES