Art a l’escola: el nou Santa Quitèria

L’artista de Borriana Juan Poré ha acceptat el repte de la comunitat educativa del col·legi Santa Quitèria d’Almassora i aquest cap de setmana ha pintat l’exterior del centre amb un mosaic inspirat en “La creació d’Adán” de Miguel Ángel Buonarroti. El projecte “Art a l’escola” compta amb el finançament de la Regidoria d’Educació, que ha involucrat a les famílies, de manera que han pintat junts l’última fase del mural com a exemple d’integració per a l’alumnat.

La presidenta de l’AMPA del col·legi Santa Quitèria, Carmina Font, ha agraït a la regidora, María José Tormo, aquest gest “que permetrà al centre guanyar en visibilitat, ja que per la seua ubicació i disseny difícilment aparenta ser un col·legi, i dignificar les instal·lacions”. Poré ha compartit el seu treball en les xarxes socials, on ha assegurat haver “gaudit en el centre més jove d’Almassora, dinàmic i, per sobre de tot, participatiu i integrador”.

img-20161210-wa0002L’artista va acceptar la invitació de la presidenta de l’AMPA, que va veure el resultat del treball en el col·legi Pla d’Hortolans de Borriana, així com en la falla Camí d’Onda i exposicions a càrrec del dissenyador. “Li’l vaig proposar i, malgrat que té moltíssim treball, va acceptar encantat, igual que la regidora d’Educació es va oferir a pagar les despeses de la pintura, que els seus resultats ja són visibles”, ha apuntat Font.

“El disseny de les mans i els cors simbolitza la nova etapa educativa en aquestes instal·lacions, un temps per a l’esperança que comença involucrant a tots en la millora del centre, com prova el taller que hem compartit aquest cap de setmana”, ha assenyalat Tormo. L’artista, els alumnes, la directora del centre, l’AMPA i la regidora van compartir un menjar de germanor en el pati del col·legi per a celebrar la finalització del mural.

Per la seua banda, Poré va agrair a través de les xarxes socials la confiança dipositada en el seu estudi i va destacar la creativitat i les emocions d’aquest treball que des d’avui és visible per a la comunitat educativa del Santa Quitèria i els veïns del barri. La pintura ha aconseguit personalitzar un col·legi que ha experimentat millores en l’últim any com la incorporació d’un hort escolar, les pissarres electròniques o la instal·lació d’un porxe per a protegir del sol i la pluja.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *