C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Balanç positiu de final de festes

L’Ajuntament d’Almassora, en col·laboració amb la Policia Local, ha aconseguit mantenir les queixes per molèsties de casals respecte a l’edició de festes patronals de 2015 malgrat que la participació durant la setmana de Santa Quitèria ha sigut “de les més elevades que recordem”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, durant la presentació del balanç de festes junt a l’edil de l’àrea, Isladis Falcó, i l’intendent principal, Roberto Verdoy.

Almassora balance fiestas

Segons ha indicat aquest matí, les cridades a la reguarda de la Policia Local s’han mantingut en 29 entre els dies 20 i 29, idèntica xifra a les de les festes de 2015 a pesar que en aquesta ocasió les celebracions han sigut multitudinàries. “La majoria de les trucades se centren en molèsties per sorolls i brutícia, si ben tots els requerits han respost positivament al toc d’atenció i en cap cas estem parlant d’incidents greus”, segons Agustí.

Agustí ha incidit en l’indicador de vigilància de menors en el recinte taurí. Els esforços s’han multiplicat en aquest camp per a evitar la presència de xiquets i adolescents. Aquesta vigilància ha permès expulsar a 186 menors de la Vila durant les exhibicions taurines mentre que en Santa Quitèria 2015 la xifra amb va ser de 40 intervencions. Aquest assoliment és fruit de la formació d’agents i voluntaris per millorar la seguretat en el recinte dels bous i de la nova distribució dels col·laboradors, plantejada a aquest efecte.

Dues atencions sanitàries en el recinte taurí enfront de les set de Santa Quitèria 2015, l’alcoholèmia positiva d’un conductor i la reducció a una sostració a l’interior de vehicles són alguns de les dades que llança la memòria de festes de la Policia Local. En l’apartat de robatoris, la Prefectura no té constància de cap en zona marítima, polígons ni Santa Quitèria. Únicament figuren tres robatoris/furts en el casc urbà enfront dels dos de l’any passat.

Per a la regidora de Festes, les dades de seguretat són “encara més positives si tenim en compte la quantitat de gent que ha abarrotat dia a dia cada acte”. La setmana gran s’han caracteritzat per l’alta participació amb xifres de rècord com els 970 inscrits en el Dia dels Majors, les quasi 5.000 persones que es van reunir el divendres per a sopar en el “*pa i porta” o els 970 assistents al Festival de la Paella.

“El primer dels actes multitudinaris, la Romeria a Santa Quitèria, en la qual es van esgotar els 300 mocadors i les 5.400 cintes editats, ja ens va fer pensar que la participació seria una de les claus de la setmana i així ha sigut”, ha insistit. En la mateixa línia, Falcó ha destacat  “l’encert” en la nova distribució dels concerts, que ha permès portar la festa a diferents punts del municipi, així com el caràcter gratuït de totes les actuacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES