C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Bonificarem l’impost de vehicles als menys contaminants

L’Ajuntament d’Almassora bonificarà l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) als propietaris del parc mòbil menys contaminant. El departament d’Intervenció estudia ja les diferents fòrmules per a incorporar aquesta prestació i modificar l’ordenança municipal en l’últim trimestre de l’any perquè entre en vigor en 2018. Serà el primer any en què els amos de turismes ecològics obtinguen descomptes en aquest impost.

Segons ha indicat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, «la llei reconeix bonificacions de fins al 75% en aquesta taxa, no així l’exempció completa, però considerem que és una bona mesura per a premiar als qui aposten per aquest tipus de vehicles, que representen el futur de la locomoció a motor com a declaració respectuosa cap a l’entorn».

Tal com expliquen des d’Intervenció, els descomptes de fins al 75% s’apliquen en funció de les característiques del motor de cada vehicle i la seua incidència en el medi ambient, de manera que és necessari traçar la classificació de cada model per a establir els descomptes que obtindran els seus propietaris en 2018. En açò treballa aquest departament perquè el ple aprove la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

En l’actualitat, la base imposable del IVTM està constituïda segons la classe del vehicle: turisme (cavalls fiscals), autobusos (nombre de places), camions (quilos de càrrega útil), tractors (cavalls fiscals), remolcs i semirremolcs (quilos de càrrega útil) i altres vehicles, ciclomotors i motocicletes (cilindrada).

L’exempció de l’impost correspon a: vehicles oficials adscrits a la defensa nacional o a la seguretat ciutadana, vehicles de representacions diplomàtiques, aquells d’organismes internacionals amb seu a Espanya, els estipulats en tractats o convenis internacionals, les ambulàncies i vehicles destinats a assistència sanitària, aquells destinats a persones amb mobilitat reduïda o per a ús exclusiu de discapacitats en grau igual o superior al 33% i a aquells considerats històrics o que tinguen una antiguitat mínima de 25 anys.

L’anunci de l’Ajuntament d’Almassora coincideix amb la redacció del futur pla municipal urbà sostenible, una iniciativa que escomet una mercantil externa amb una inversió de 21.271,80 euros per a donar solució als problemes de mobilitat i aconseguir un nivell més alt de ciutat sostenible. L’empresa estudia alternatives al vehicle privat «ecològiques, eficaces i confortables» mentre elabora mesures per a conscienciar de la necessitat d’un ús més eficient de l’automòbil.

Notícia publicada a elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/520428_almassora-bonificar%C3%A1-impuesto-veh%C3%ADculos-menos-contaminantes-2018.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES