C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Busquem un paviment resistent per retallar la despesa en manteniment de la senda del Millars

L’Ajuntament d’Almassora incorporarà materials més duradors a la senda de la desembocadura del Millars per a millorar la conservació d’aquest espai. El departament de Sostenibilitat ha iniciat contactes amb empreses especialitzades en pavimentació i àrids de la zona per a conèixer les alternatives a la terra que en aquests moments cobreix la superfície de la ruta.

Almassora Reparación senda del Millars

L’erosió del vent, la pluja i les crescudes del riu obliguen al consistori a reparar i reposar el material amb caràcter cíclic per a garantir el manteniment d’una ruta que utilitzen ciclistes i vianants durant tot l’any, segons les dades que maneja el departament. La intenció de l’àrea de Sostenibilitat és apostar per un material natural més resistent a les inclemències del temps i a l’ús i que estiga d’acord amb l’entorn.

El projecte s’executaria per trams, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, a causa de l’àmplia extensió de terrè afectat al costat del riu Millars. D’aquesta manera, el consistori reduiria les molèsties als usuaris, que podrien utilitzar una part de la via mentre durara l’actuació. A més, l’Administració local assumiria la inversió per fases amb l’objectiu que suposara un estalvi a mitjà termini. Segons aquesta part, “aquest desemborsament inicial redundaria en un estalvi de costos que ara mateix són molt elevats per a la butxaca del contribuent”.

Tormo i l’alcaldessa han recorregut ja altres espais naturals veïns per a conèixer els materials emprats, que podrien ser una solució per al desgast que pateix la senda del Millars d’Almassora. Aquest fet obliga a desemborsar periòdicament una part important del capítol de Medi ambient per a manteniment que, en uns mesos, torna a necessitar de noves aportacions de terra.

L’aposta per un material més durador, a més de les contínues labors d’esbrosse en el llit del riu, permetran millorar aquest espai que ha estrenat recentment el Circuit dels Alters. La nova ruta inclou dos traçats de diferent dificultat per a practicar esport a l’aire lliure al costat de Les Goles.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES