C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Campanya per a sensibilitzar als propietaris de gossos: informació i multes per a evitar excrements

L’Ajuntament d’Almassora s’ha proposat eradicar els comportaments incívics d’amos de mascotes, especialment els de aquells que passegen als seus gossos i deixen els excrements en la via pública. Els regidors de Seguretat Pública i Medi Ambient, Santiago Agustí i María José Tormo, respectivament, han presentat aquest matí una nova campanya de conscienciació junt a l’intendent principal de la Policia Local, Roberto Verdoy.

Almassora campaña concienciación

L’edil de Medi Ambient ha presentat els 2.000 tríptics que ha editat el seu departament amb paper reciclat i que recorden les obligacions dels amos de gossos. L’actuació de la Policia Local serà determinant en aquesta iniciativa per a aconseguir una ciutat més higiènica. Així, els agents recorreran les àrees més castigades i repartiran els fullets informatius, a més de recordar als veïns que les multes per no arreplegar excrements ascendeixen fins a a 600 euros.

La seua presència s’intensificarà per a perseguir aquests comportaments i atendre així les queixes veïnals per la falta de sensibilitat d’alguns propietaris de mascotes, tal com han acordat amb Seguretat Pública. Santiago Agustí ha incidit que els agents redoblaran esforços per a, en últim terme, castigar a els qui no arrepleguen els excrements de la via pública. “Les sancions i la conscienciació han de dirigir-se a l’esforç comú d’eradicar un comportament que no representa a la gran majoria dels amos de gossos però que afecta a la imatge del conjunt”, segons Agustí.

L’advertiment de les multes de fins a 600 euros figura també en els 51 senyals que la Policia Local, en col·laboració amb Serveis Públics, distribuirà en carrers, places i voltants de col·legis i que adverteixen de les multes per incomplir l’ordenança municipal de convivència ciutadana. Les noves plaques, que ténen dos tamanys per a ajustar-se a fanals o jardins, són més visuals i incorporen l’avís de sanció econòmica per a dissuadir als propietaris de mascotes. “És una qüestió d’imatge, però també de salubritat, un comportament que rebutgem com a representants veïnals”, en paraules de Tormo.

A més dels excrements, el tríptic fa referència a l’obligatorietat d’inscriure als animals en el cens municipal, identificar-los amb microxip, vacunar-los contra la ràbia i passejar-los amb corretja. Entre els deures dels amos figura la tinença de llicència administrativa i el morrió en cas de races perilloses o un permís especial si es tenen més de quatre gossos. El fullet informatiu recorda també que l’abandó d’animals és il·legal i que educar a les mascotes és imprescindible per a aconseguir una bona convivència social.

Aquestes mesures formen part de la campanya ‘Almassora en acció’ que també inclou tallers per a la conscienciació mediambiental. Els cursos de febrer estan dirigits a la bioconstrucció amb canyes i fang. La inscripció és gratuïta i ha de formalitzar-se en el SIAC, en la planta baixa de l’edifici consistorial.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES