C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Creix el pagament voluntari del 80% d’impostos

L’Ajuntament d’Almassora ha registrat un increment del percentatge de cobrament voluntari del 80% dels impostos en l’equador de la legislatura. Obligacions de pagament com l’Impost de Béns Immobles (IBI) o l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) superen fins i tot els nivells predominants abans de la crisi. La Intervenció municipal ha constatat aquestes dades coincidint amb el primer ple ordinari de Merche Galí com a alcaldessa, celebrat aquest migdia, que ha atès el control financer de 2016 de la residència municipal de la tercera edat.

El regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, ha especificat l’increment registrat en quatre dels cinc impostos del calendari del contribuent en els dos últims anys: IBI urbà, IBI rústic, vehicles i IAE. Únicament la recaptació de l’impost de brosses en període de pagament voluntari (88,2% en 2016) ha percebut un descens de l’1,69% enfront de l’any anterior, si bé s’allunya del 82,31% de 2010, el 78,07% de 2011 o el 81,56% registrat en 2012.

Entre els indicadors més positius destaquen el corresponent a la recaptació de l’impost de vehicles, que es va situar en el 79,59% en el nivell més baix en 2010 i en l’actualitat ja supera el 82,7%, i el IAE com el valor més representantivo del creixement econòmic en l’equador de la legislatura. No en va, el percentatge de cobrament voluntari d’aquest impost va ser del 68,24% en 2014, mentre que la dada més recent, el corresponent a 2016, confirma un increment de 24,69 punts percentuals fins a situar-se en el 92,93%.

Especialment significatiu, ha detallat Agustí, “és el repunt de l’IBI sense necessitat que intervinga l’empresa de recaptació per via executiva”. El cobrament d’aquest impost va aconseguir el seu nivell més baix en 2008 amb un 56,58%, que s’ha anat recuperant progressivament, amb caigudes puntuals, fins al 85,74% de l’any passat. Les dades facilitades per la Intervenció municipal vinculen els pics més baixos de recaptació durant la crisi al descens dels ingressos procedents de persones jurídiques. “El major esforç va ser el de les famílies malgrat les dificultats que van travessar, i encara avui ho fan, moltíssimes llars d’Almassora”, ha destacat.

Alleujament de la càrrega fiscal

L’edil ha assegurat que aquestes dades seran decisives a l’hora de traçar els pressupostos de 2018 i ha avançat la intenció de l’equip de govern de facilitar noves mesures que alleugen la càrrega fiscal als contribuents. Després del recent relleu de Roger Beltrán al capdavant d’Hisenda, Agustí ha indicat que la política fiscal per al pròxim any continuarà amb mesures que reduïsquen la pressió econòmica de les famílies i permeten mantenir les dades facilitades avui per la Intervenció municipal.

Notícia publicada a elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/514904_percentatge-cobrament-voluntari-creix-dels-impostos-almassora-lequador-legislatura.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES