C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Cursos bàsics de castellà i valencià per a immigrants

L’Ajuntament d’Almassora impartirà classes de castellà i valencià per a immigrants a partir del pròxim curs escolar. La introducció del valencià en aquests cursos lingüístics és nova en la localitat, ja que fins al moment només oferia formació en llengua castellana. El consistori ha pres aquesta decisió sobre la base de les peticions que l’alumnat ha realitzat en anys anteriors al personal docent i que aquest ha traslladat a la Regidoria de Serveis Socials.

L’objectiu principal d’aquests tallers és afavorir la integració social dels nouvinguts, acostar-los a la cultura i els costums del país i obrir un intercanvi cultural en el qual se senten inclosos. A més, els coneixements adquirits permeten fomentar l’autonomia de l’alumnat i tractar temes relacionats amb la prevenció com la salut, la sexualitat o la igualtat.

La majoria dels usuaris d’aquest servei arriben derivats pels Serveis Socials a través d’una entrevista prèvia. Els països d’origen dels alumnes són diversos. La major part de l’alumnat està format per dones. La formació coincidirà amb el calendari escolar i s’organitzarà en classes setmanals d’hora i mitja. L’únic requisit per a poder inscriure’s és estar empadronat a Almassora, un tràmit que pot realitzar-se a través de l’oficina del Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC).

Els alumnes rebran formació en castellà i valencià amb la qual adquiriran les competències lingüístiques necessàries per a presentar-se i donar dades personals, anar al metge, fer compres, cercar un habitatge de lloguer, començar a treballar, conèixer la ciutat, el barri o el poble i utilitzar el transport públic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES