C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Dissenyem el primer parc d’educació vial d’#Almassora

L’Ajuntament d’Almassora habilitarà un parc d’educació vial permanent per a formar als futurs conductors i vianants des de la infància. La proposta parteix de la Regidoria de Seguretat Pública, a càrrec de Santiago Agustí, i té com a objectiu inculcar conductes responsables entre els més xicotets.

Cal recordar que des de 2002 més de 5.500 escolars han participat en els diferents plans anuals de formació impartits en tots els centres públics de la localitat. No obstant açò, la disponibilitat d’una pista de pràctiques permanent permetria que el Pla Anual d’Educació Vial compte amb un dels seus elements fonamentals d’aplicació pedagògica: l’experiència real dels usuaris.

Tal com refereix la Policia Local, les pràctiques en l’educació vial permeten consolidar l’aprenentatge teòric impartit, corregir hàbits de comportament en les vies públiques en un entorn segur i il·lusionar als alumnes, que veuen en l’educació vial una disciplina que poden practicar de manera amena i a l’aire lliure.

A més, les instal·lacions permanents permetrien ampliar la població de receptors d’informació sobre seguretat vial, més enllà dels alumnes de cambra i sisè de Primària o de primer i segon d’AÇÒ, ja que qualsevol família podria utilitzar-los per a l’aprenentatge dels seus fills, amb suport, si ho demanden, de monitors integrats en la Policia Local (monitors titulats o personal de segona activitat).

“La nostra intenció és que servisca per a impartir classes específiques, però també que qualsevol família puga acostar als seus xiquets perquè realitzen pràctiques i es familiaritzen jugant amb els senyals i els elements viaris”, en paraules del regidor de Seguretat Pública. Segons ha indicat Agustí, l’àrea permetria desenvolupar formació i, al mateix temps, habilitar una nova zona de jocs al servei dels més xicotets. “És una inversió econòmica mínima en comparació dels resultats que generarà a llarg termini en seguretat vial”, segons Agustí.

L’equip de govern barreja diverses ubicacions per a instal·lar el parc, que consensuarà amb els tècnics i la Policia Local abans de decidir-se per l’entorn definitiu. El recinte comptarà amb senyalització, un traçat pintat en el sòl per a les pràctiques, elements reflectors per als usuaris i un contenidor per a emmagatzemar els estris.

Tal com assenyala l’Intendent-Principal de la Policia Local, Roberto Verdoy, “aquest parc d’educació vial permanent ens situaria en el lloc que li correspon a Almassora en les primeres localitats de la província i dotaria al nostre programa municipal d’educació vial d’un element fonamental per al canvi d’hàbits i conductes”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES