C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El CEIP Santa Quitèria es salva: obres per al 2017

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat aquest mateix matí els tràmits per a cedir els terrenys on es construirà el col·legi Santa Quitèria coincidint amb l’anunci, ahir, del Consell d’incloure el centre entre les obres educatives d’aquesta legislatura. L’equip de govern ha celebrat la decisió de la Conselleria d’Educació, que garanteix la pervivència d’un col·legi format fins ara per aules prefabricades i per la continuïtat de les quals temia l’AMPA.

Almassora colegio Santa Quitèria

Segons les dades que maneja el gabinet autonòmic, la construcció del centre tindrà lloc durant el primer semestre de 2017 i posarà fi als barracons instal·lats en 2010. A més de la precarietat de les instal·lacions provisionals, la comunitat educativa va recórrer a mobilitzacions en 2014 per a impedir la pèrdua d’una línia educativa imposada per l’anterior executiu valencià. El consistori va presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia però ho va retirar mig any després.

El col·legi Santa Quitèria es construirà en una pastilla de sòl a l’esquena de l’edifici de Serveis Socials d’Almassora, pròxima a l’avinguda José Ortiz, que mesura 9.848,05 metres quadrats qualificats com dotacional docent. Els serveis tècnics municipals gestionen ja la posada a la disposició del Consell dels terrenys perquè comence la redacció del projecte.

“Hem sigut un dels municipis més castigats per la política educativa del Partit Popular i ara som un dels més beneficiats per les noves prioritats del Govern valencià”, segons la regidora d’Educació, María José Tormo, que ha recalcat que “l’Ajuntament d’Almassora ha aconseguit del Consell el compromís d’executar totes les demandes que va sol·licitar”.

No en va, la localitat és una de les més beneficiades de la província pel pla educatiu del Consell. Així, a més del centre Santa Quitèria, també el col·legi Ambaixador Beltrán millorarà les seues prestacions a la comunitat educativa en ser objecte d’una rehabilitació integral durant el primer semestre de 2018. També l’IES Álvaro Falomir, amb barracons des de fa més de 15 anys, dirà adéu a les aules de plàstic. Tot açò es produirà després que comencen les obres del col·legi Regina Violant, el contracte del qual ja està signat després d’una dècada d’activitat en prefabricades.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES