C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El consum de paper de l’Ajuntament cau un 11,4% en un any

L’Ajuntament d’Almassora ha aconseguit reduir durant l’any 2015 un 11’4% el consum de paper en les impressores de l’edifici respecte al 2014. Les tasques administratives i de gestió han portat al personal a realitzar 772.514 impressions, front de les 871.648 del 2014 o les 829.570 del 2013.

La disminució en el consum de paper ha permès estalviar prop de 1.000 euros a les arques municipals. No obstant açò, resulta destacable la reducció del cost mediambiental pel descens en l’ús de paper. Aquestes més de 99.000 còpies estalviades han propiciat que l’Ajuntament d’Almassora haja deixat de contaminar 285.000 litres d’aigua que hagueren sigut necessaris per a la fabricació del paper, el 10% dels quals hagueren sigut aigua altament contaminada.

De tot el paper consumit a través de les impressores en el consistori, més de 90.000 còpies han sigut en color, un fet que s’explica, tal com ha aclarit l’edil de Medi ambient, Maria José Tormo, perquè “imprimim des d’ací molt del material publicitari com a pòsters o fullets relacionats amb les activitats que organitza l’Ajuntament”. Tormo ha assegurat que açò permet estalviar costos d’impremta posat que el preu de les còpies “és més econòmic que si ho externalitzem”.

El consistori complementa aquesta política de reducció del consum amb la potenciació del reciclatge. No en va, totes les plantes de l’edifici compten amb punts de reciclatge de paper que són buidats periòdicament. De portes cap a fora, l’Ajuntament d’Almassora manté el seu compromís amb la separació i reutilització dels residus i ha realitzat una campanya de distribució entre els veïns de prop de 5.000 lots de borses per tal de facilitar al reciclatge a la llar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES