C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El Museu del Torrelló serà pioner a la Comunitat Valenciana en l’aplicació del sistema 4D

El Museu del Torrelló d’Almassora serà el primer de la Comunitat Valenciana a incorporar el sistema 4D per a la visualització de les peces amb major realisme. Així ho ha confirmat l’arquitecte municipal, Gerardo Clausell, després d’acordar amb la Regidoria de Cultura l’inici d’un projecte que ha arrancat aquesta setmana i que s’estendrà fins al mes de juny.

Almassora Museu Torrelló

El departament que dirigeix Isladis Falcó compta amb els serveis del documentalista gràfic Robert Muñoz, que en els pròxims dies fotografiarà prop d’una trentena de peces “de gran valor econòmic i històric”, segons ha detallat l’arquitecte municipal. El procés continuarà posteriorment amb el muntatge a través d’equips especialitzats en fotogrametria fins a aconseguir la visualització en quatre dimensions, mitjançant la pàgina web de la sala, de les peces triades.

Sobre les característiques de les peces, cal ressaltar que es tracta de prop de 30 objectes datats entre els segles VIII (bronze final) i l’II a. de C. (final del període íber). A causa de les diferents grandàries de les restes triades el procés de documentació serà més costós ja que els equips per a fotografiar cadascun dels elements són diferents. En aquest sentit, captar tots els detalls de cada objecte pot portar entre tres i quatre hores.

“És un procés lent però el resultat serà excel·lent perquè amb aquest sistema el públic sentirà com si tinguera les peces en les seues mans i podem dir que les que hem triat són espectaculars”, ha considerat la regidora de Cultura. Es tracta de les més representatives i importants de quantes llueixen en les vitrines del Museu del Torrelló, la sala situada en el carrer Sant Vicent d’Almassora.

Entre les restes sotmeses als equips de fotogrametria figuren atuells, màscares, puntes de fletxa i un escarabeo etrusc, un amulet amb forma d’escarabat pelotero que té el seu origen en la mitologia egípcia. Totes les peces procedeixen de la necròpoli situada en el jaciment del Torrelló del Boverot.

“Existeixen museus a Catalunya que ja aposten per aquesta tecnologia i volem seguir aqueix camí per a posar en valor les nostres restes arqueològiques, un patrimoni que mereix més reconeixement perquè puga arribar a tots”, ha apuntat l’edil de Patrimoni, Amaya Gómez, per a qui aquest projecte “permetrà aproximar l’arqueologia i els materials exposats en el Museu del Torrelló a qualsevol internauta que visite la pàgina web des de qualsevol part del món”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES