C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El PP va retallar el contracte de neteja viària un 22%

L’Ajuntament d’Almassora destinarà 111.000 euros més a la neteja viària en el nou contracte que ja està en redacció. Aquest increment suplicarà la retallada del 22% en la despesa destinada a neteja de la via pública que va aplicar el govern municipal del Partit Popular després de la signatura d’aquesta adjudicació en 2011. No en va, aquest contracte es va adjudicar per 292.481,28 euros enfront dels 375.184,26 euros de l’existent entre 2007 i 2011.

El nou contracte de neteja eixirà a licitació per 436.361,56 euros enfront dels 325.000 euros del vigent, que està pròxim a extingir-se i que va ser adjudicat finalment a l’empresa guanyadora del concurs per 292.481,28 euros. El nou procediment està pròxim a eixir a licitació després de redactar els tècnics municipals els plecs amb les necessitats de la localitat.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, ha recordat que la retallada aplicada per l’anterior equip de govern “va eliminar els serveis de neteja en la platja tots els dies i va diferenciar les pautes de treball entre temporada alta i baixa enfront d’un servei més continuat com demanden els nostres veïns”. “Les queixes de la ciutadania estan més que justificades: el servei no cobreix totes les necessitats perquè és impossible fer-ho amb 83.000 euros menys del que era habitual”, ha lamentat.

No és l’única conseqüència derivada del descens de la despesa en aquest capítol. Els tècnics recorden que la falta d’inversió va obligar a l’empresa a prescindir de tres operaris destinats a neteja viària i a espaiar la freqüència de pas de les màquines tant en el casc urbà com en la resta de la població.

Aquestes manques s’agreugen especialment durant les setmanes de festes patronals. Per açò, l’equip de govern ha decidit diferenciar els serveis de neteja habitual dels períodes extraordinaris, així com ampliar la freqüència de pas dels equips. El consistori vol evitar que algunes zones de la localitat queden descurades perquè altres llocs amb una concentració major de persones (concerts, recinte taurí, etc.) obliguen a desviar efectius per a mantenir a punt els espais de festes.

L’increment del pressupost actual, ha especificat Trenco, posarà fi a les manques que arrossega el municipi “i que estan vinculades directament a aqueixes retallades que va aplicar el Partit Popular per a fer front a una crisi econòmica que, en el cas d’Almassora, va coincidir amb la sentència dels tribunals per l’expropiació de l’avinguda Generalitat, una fallada judicial que va superar els set milions d’euros”.

Notícia publicada en elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/512719_almassora-destinar%C3%A1-111000-euros-limpieza-viaria.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES