C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El pressupost de 2017 no amortitzarà llocs de treball: apostem per l’ocupació

L’equip de govern d’Almassora no amortitzarà cap de les quatre places laborals que han quedat vacants entre 2015 i 2016. La intenció del consistori és respectar aquests llocs, que afecten a la Policia Local i el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), per a consolidar la plantilla municipal i apostar per la creació d’ocupació.

L’equip de govern, que començarà a elaborar el pressupost municipal de 2017 la setmana vinent, ha confirmat que aquesta serà una de les principals línies de treball enfront de la reducció experimentada durant els últims anys de mandat del Partit Popular. No en va, l’anterior executiu va aplicar una reducció del capítol de despeses de personal del 17,89% entre els exercicis 2010 i 2014 enfront de la mitjana del 9,01% establida pel Ministeri d’Hisenda.

“Aqueixa severa gestió a la qual feia referència el PP es va traduir que amb cada jubilació que es produïa no es cobria la plaça existent”, ha assenyalat el regidor de Personal, Santiago Agustí, una política que descarta l’equip de govern actual en entendre que “cada lloc de treball és necessari per a oferir el millor servei a la població i apostar per l’ocupació”. “No entenem l’amortització de places en aquest moment com una fórmula d’estalvi, sinó com un obstacle per a generar treball en una època de grans dificultats per a la incorporació al mercat laboral”, ha incidit.

En aquesta línia, l’Ajuntament d’Almassora considera que les tres places vacants per jubilació en la Policia Local i el lloc del Servei Municipal de Manteniment i Logística que queden lliures per jubilació entre 2015 i 2016 no poden desaparèixer de la plantilla municipal perquè “suposen més atur i un servei més deficient a la ciutadania”, segons Agustí.

De fet, el ple extraordinari del passat dia 20 va aprovar la retribució de 15 euros diaris als treballadors municipals que de forma voluntària vulguen reforçar el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) en moments de gran volum de treball. Amb aquesta mesura el consistori pretén millorar l’atenció directa als veïns que acudeixen a aquest departament municipal.

Així mateix, Ajuntament d’Almassora ha rebut 52 sol·licituds per a formar part de la nova borsa de treballadors socials creada amb l’objectiu de cobrir vacances i baixes laborals i reforçar el servei quan siga necessari. Després del tancament del període per a la presentació de sol·licituds el passat 3 de juny, el consistori ha comptabilitzat 25 candidatures de Castelló, altres 25 registres procedents València i dos aspirants alacantins.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES