C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

El regidor d’Agricultura d’Almassora entrega les claus dels horts urbans

L’Ajuntament d’Almassora ha acollit aquest matí el lliurament de les claus als beneficiaris dels horts urbans. L’alcaldessa, Susanna Nicolau, i el regidor d’Agricultura, Santiago Agustí, han presidit l’acte en el qual els 21 veïns que van superar el concurs públic han signat les notificacions que autoritzen l’ús de l’espai públic.

Huertos urbanos

Les parcel·les, localitzades entre la CV-18 i l’avinguda Generalitat, ja estan preparades perquè els beneficiaris del programa puguen començar a treballar la terra des d’avui mateix. Cadascun dels horts té una superfície mitjana de 35 metres quadrats i està dotat de reg per degoteig. Els seus nous usuaris es comprometen a respectar les zones comunes del recinte municipal i a mantenir-les en perfecte estat de neteja i conservació.

Tal com estableix la normativa, totes les tasques de cultiu han d’ajustar-se a les tècniques d’agricultura ecològica, per la qual cosa està prohibit l’ús de productes biocides químics. En aquesta línia, els usuaris han rebut una guia amb el programa de formació i assessorament en agricultura ecològica que l’Ajuntament d’Almassora impartirà a través de 10 sessions setmanals.

Els tècnics municipals els han recordat aquest matí que han de realitzar un ús racional de l’aigua i una gestió eficient del reg per degoteig, amb especial atenció a evitar malgastar l’aigua subministrada. A més, els adjudicataris disposen ja del programa de fertirrigació de la Comunitat de Regants d’Almassora per a enguany i de l’inventari d’elements de la parcel·la.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora encara disposa de 10 parcel·les disponibles després que el consistori es vera obligat a denegar diverses sol·licituds perquè incomplien els requisits establits en el plec de condicions. La normativa obliga a estar al corrent de pagaments i censat en el municipi des de fa més de quatre anys, entre uns altres. L’equip de govern té previst traure a concurs les places restants en un nou procés d’adjudicació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES