C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Els artistes locals posen a la venda les seues obres per a restaurar l’ermita de Sant Josep

L’Ajuntament d’Almassora ha oferit als artistes locals la possibilitat de realitzar una subhasta pública amb obres relacionades amb l’ermita de Sant Josep de l’horta per a recaptar fons amb els quals restaurar la capella. Al voltant d’una desena d’especialistes en diferents disciplines han confirmat ja la seua intenció de participar en aquesta exposició i compra-venda que destinarà la recol·lecció al manteniment del patrimoni local.

Almassora artistas donación

La idea va partir de l’associació que porta el nom de l’ermita com una forma de recaptar fons per a continuar restaurant l’ermitori que es troba entre la costa i el casc urbà. El consistori es va brindar a convocar als artistes a una reunió presidida per la regidora de Cultura, Isladis Falcó, que els va exposar el projecte recentment i els va oferir l’Espai Mercat com a sala d’exposició i venda de les peces donades durant les festes de Santa Quitèria.

La iniciativa explica ja amb el suport d’una desena d’artistes especialitzats en diferents disciplines: pintura, dibuix, fotografia i belles arts en general que faran possible aquesta proposta. Cadascun d’ells donarà una obra relacionada amb l’ermita de Sant Josep de l’horta perquè veïns i visitants puguen comprar-les. L’Ajuntament d’Almassora ha fixat com a requisits que les peces no superen una mesura estàndard de 30×40 centímetres sense emmarcar i que el preu de venda al públic oscil·le entre els 100 i els 150 euros.

El departament de Cultura ha recalcat que els artistes poden expressar en les obres donades, que poden ser noves o restaurades, algun lloc interior o exterior del paratge de l’ermita. Per a participar únicament han de traslladar la seua petició a la regidoria de l’àrea i lliurar el seu treball al voltant del 10 de maig, perquè la mostra siga inaugurada després del Pregó de les festes en honor a Santa Quitèria, previst per al dia 14.

Els donatius es destinaran íntegrament a realitzar millores en un temple que celebrarà el seu 104 aniversari aquest estiu i que pateix les fissures i la deterioració propis del pas del temps. La contribució popular rememorarà la construcció altruista de la capella per part dels veïns, que en el seu moment van aportar animals i ferramentes de treball per a alçar l’ermita en l’encreuament del Camí Benafelí i la travessia de Sant Josep, en plena horta d’Almassora.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES