Els paellers (precintats) de Santa Quitèria seran Aula de Natura

Els paellers del paratge de Santa Quitèria tornaran a tenir ús després de més d’11 anys d’abandó. El departament de Sostenibilitat ha encarregat convertir aquest edifici en un Aula de Natura que permeta als més menuts conèixer les peculiaritats de l’entorn i la fauna i la flora que habita en el llit del riu Millars. La decisió ve motivada per la reiterada prohibició d’encendre foc en el paratge per a evitar incendis.

paelleros-santa-quiteria-1

La regidora d’Educació i Medi Ambient, María José Tormo, ha assenyalat que aquest espai presenta “un potencial immens que està en desús des de fa més d’una dècada, massa temps amb un edifici precintat al que li podem una oportunitat en l’àmbit de l’educació”. És per açò, que el departament de Sostenibilitat ha previst per a aquest espai un Aula de Natura dirigida als escolars dels sis col·legis d’Almassora, que realitzaran visites al paratge.

Així, una constructora local ha tapiado aquesta setmana els dipòsits de llenya i paellers del bloc per a sanejar l’estructura i netejar les rajoles caravista abans d’iniciar la conversió en Aula de Natura. L’obra, que finalitzarà la setmana vinent, suposa l’enderrocament de les parets internes del bloc per a crear una única zona diàfana. Aquesta intervenció deixarà l’espai llest per a la instal·lació dels panells que oferiran dades sobre l’entorn als més menuts.

“La llei impedeix fer foc en aquest espai protegit davant la proximitat de la pinada annexa i el risc que suposaria un incendi per al paratge, per la qual cosa entenem que el millor és cercar altres alternatives d’ús al clos permanent i la del centre de formació és pràctica i poc costosa en termes econòmics i de temps”, ha assenyalat Tormo, que també ha encarregat la millora de la jardineria de l’entorn.

En aquest sentit, l’empresa que s’encarrega del manteniment de les zones verdes d’Almassora ha reposat el pi afectat per tomicus destruens i ha plantat nous arbustos al costat de la futura Aula de Natura per a millorar la imatge d’aquest espai d’alt valor ecològic i molt freqüentat pels usuaris que practiquen esport a l’aire lliure.

Informació publicada a www.almassora.es

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *