C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Estrenem el Dia dels Xiquets amb 380 menuts

El Recinte Fester ha acollit aquest matí als 386 xicotets participants en el Dia dels Xiquets, la iniciativa de nova creació pensada per a atendre al públic infantil, que aquesta setmana té vacances escolars. La carpa ha obert les seues portes a la diversió a partir de les 10 hores per als xicotets de fins a 12 anys. Els assistents inscrits han rebut un entrepà i beguda a la seua arribada per a agafar forces i gaudir amb els inflables, la festa de l’escuma i els jocs tradicionals.

En aquest sentit, la regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït la col·laboració de Lluïsos Almassora per a recuperar les antigues maneres d’oci infantil. «La corda, les carreres amb xapes, les bitlles… tots aquests jocs estan presents avui per a xiquets més acostumats a tabletas i ordinadors que a les activitats tradicionals, i només amb veure la cua de l’entrada crec que la iniciativa és un èxit», ha afirmat.

Per la seua banda, la jornada taurina arriba a l’equador de la fira amb la doble exhibició vespertina. En aquest cas, les penyes El Polp, El Bocao, Gamusinos, Pirula, La Jerga, El Deklive, La Trieka i La Kliba apostaran per un exemplar de la Palmosilla, mentre que l’agrupació formada per les penyes San Fermín, T’Empujen, Amigues del Bou, Maracay i El Retiro confia en un bou del Soldat. Tots dos eixiran des dels corrals de la plaça Major.

La reina de les festes, Paula Cubertorer, i les dames Alba Caravaca, Irene Delgado, Mónica Moral i Andrea Sánchez també assistiran a l’entrada de vaques de la ramaderia de Miguel Parell, de Cabanes, i la posterior prova per la Vila. El ramat de Parejo va resultar vencedor del concurs de la fira del Roser, per la qual cosa la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes (JLF) ha tornat a comptar amb la seua participació en el cicle de Santa Quitèria.
Precisament, la JLF patrocinarà també el tancament infantil de carretons en el recinte taurí en finalitzar les exhibicions vespertines. Els més xicotets es concentraran en el carrer Sant Vicent per a emular les carreres pels carrers de Pamplona a la Vila d’Almassora. Els mossos conclouran el tancament en la plaça Major, que tornarà a acollir als aficionats a partir de les 23.30 hores per a les embolades dels bous exhibits a la vesprada.

L’esport també tindrà el seu espai en la jornada d’avui amb el II Torneig Santa Quitèria d’handbol de carrer, celebrat en la plaça Pere Cornell, així com els ritmes llatins per a totes les edats en idèntic escenari. La programació del dimecres inclou, a més, l’actuació musical del grup d’Almassora Alhaire (19.30 hores), el ball de plaça organitzat per l’associació cultural El Torrelló a la plaça Santa Teresa a la mateixa hora i el lliurament de premis de la VII Ruta de la Tapa i el Vi al saló dels Llauradors de Caixalmassora.

Noticia publicada a elperiodic.com:

http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/507117_primer-dels-xiquets-reuneix-menuts-almassora.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES