C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Fi a les inundacions en La Foia

L’Ajuntament d’Almassora va traslladar ahir als veïns de la partida La Foia les solucions previstes per a resoldre les inundacions que pateixen els residents des de fa més d’una dècada a causa de la desconnexió del clavegueram de la xarxa pública. El consistori ha acceptat incloure aquestes millores en la segona fase de reforma del carrer Sant Jaume, valorada en 230.000 euros, que començarà després de l’estiu.

Segons ha indicat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, l’estudi encarregat a una empresa externa, que va costar 7.925,50 euros a les arques públiques, oferia diverses solucions d’intervenció per a solucionar els problemes de canalització de l’aigua. Estudiades les alternatives, l’Ajuntament d’Almassora escometrà dues millores, a més de reposar les canonades en mal estat.

Martinavarro ha detallat que la promoció d’habitatges es va construir sense permís per a connectar el clavegueram a la xarxa pública, circumstància que obliga als veïns a elevar l’aigua amb bombaments i que genera molèsties continuades. “No podem canviar aquesta situació, però sí oferir-los solucions que alleugen els constants episodis d’inundacions que pateixen amb les pluges”, ha declarat.

Entre elles, els adossats canviaran la seua connexió a una canonada amb més del doble de capacitat que l’actual i que, a més, rep la meitat de cabal. D’altra banda, el consistori oferirà als veïns la possibilitat que connecten la via d’evacuació d’aigua a una arqueta en el carrer per a moments de molta pluja. En últim terme, aquesta part es compromet a reposar les canonades que estiguen en mal estat en la zona. “No és la causa del problema però entenem que millorarà el conjunt”, ha assenyalat Martinavarro.

Tot açò formarà part de la segona fase de reforma del carrer Sant Jaume, que modificaran els tècnics municipals per a incloure les millores. La previsió que maneja aquest departament és que el projecte estiga llest a l’estiu per a ser executat en el segon semestre de l’any. Tal com han indicat les mateixes fonts, la inclusió d’aquesta millora no alterarà el pressupost global de la segona fase de l’obra, valorada en 230.000 euros.

El pressupost de 2017 també compta amb una partida de 110.000 euros per a la tercera fase de les obres, entre els carrers Dos de Maig i Verge de Gràcia, que s’executarà de forma simultània a la segona fase. Cal recordar que el nou bulevard permetrà habilitar el primer tram de via ciclista en aquest carrer, un espai que es convertirà en circuit per a bicicletes amb connexió cap a Boqueras i els accessos a Castelló i Borriana en el futur.

Notícia publicada a elperiodic.com:

http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/510020_almassora-actuar%C3%A0-foia-enguany-solucionar-inundacions.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES