C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Fira d’Agroecologia i Fira de la Biodiversitat

Programa fires

La plaça Pere Cornell acollirà els dies 25, 26 i 27 de setembre la VII Fira d’Agroecologia d’Almassora i la III Fira de la Biodiversitat Cultivada del País Valencià. La inauguració, a càrrec de Mariano Bueno, tindrà lloc en l’Ajuntament d’Almassora sota el lema ‘Cultivar biodiversitat per a menjar salut’. A continuació tindrà lloc un sopar de “pa i porta” i la projecció d’un documental per a donar per iniciat un cap de setmana dedicat a la sostenibilitat.

El programa, que està obert a canvis, inclou una exposició de varietats locals amb les hortalisses arreplegades pels participants, de manera que els agricultors aportaran els seus cultius per a realitzar una mostra col·lectiva amb l’obertura de la fira el dissabte 26. Entre les 11 i les 13 hores tindrà lloc una degustació-taller de pans ecològics a càrrec de diferents forners, que mostraran els ingredients i els processos d’elaboració.

La jornada continuarà en la planta baixa de l’edifici consistorial amb la tercera reunió de ramaders per la sobirania alimentària per a posar en comú oportunitats i necessitats conjuntes. Ja a la vesprada tindrà lloc l’intercanvi de llavors tradicionals, una activitat que té com a objectiu conservar la biodiversitat conreada a través de l’intercanvi. Els participants rebran un obsequi. La xarrada sobre els beneficis de les varietats antigues de cereals en la salut, a càrrec de Francisco Mata i Víctor García, donarà pas a una activitat de jocs en família i al concert de rock a càrrec de Simago Lemons en la plaça.

La jornada del diumenge 27 arrancarà amb la reunió de la Xarxa de Llavors del País Valencià en la planta baixa de l’Ajuntament d’Almassora i la trobada de la xarxa d’horts col·lectius (municipals, escolars…) en el tercer pis. Els tallers prendran el relleu a les 13 hores amb una degustació de tomaques i un taller d’extracció de llavors de tomaca. Sobre les 14.30 hores se servirà paella ecològica. Els interessats hauran de reservar plaça prèviament.

La vesprada quedarà reservada al taller de construcció de caixes niu per a refugi d’aus, una activitat a càrrec de la Societat Valenciana d’Ornitologia. La xarrada ‘Presencia biodinámica: biodiversidad emocional. Siento, luego vivo’, a càrrec de José Cánovas, tancarà el programa de la mostra. L’Ajuntament d’Almassora col·labora en el projecte al costat d’altres entitats i agrupacions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES