C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

I Jornades de menjadors escolars sostenibles

Almassora - Jornades menjadors escolarsL’Auditori Les Boqueres d’Almassora ha acollit aquest matí les I Jornades de menjadors escolars sostenibles, una iniciativa provincial de Fapa-Castelló Penyagolosa en la qual col·laboren l’Ajuntament d’Almassora i la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Agricultura. L’activitat ha començat amb una xarrada a càrrec de Nani Moré, presidenta de la Associació Menjadors Ecològics de Catalunya i autora i directora del documental “El plat o la vida”.

Moré ha centrat la seua intervenció en la necessitat d’afavorir el desenvolupament de l’economia local a través d’una gestió eficaç dels menjadors escolars. A més, s’ha mostrat favorable a donar treball a col·lectius amb dificultats i promoure models de consum sostenibles i saludables a través dels propis menjadors.

A continuació ha tingut lloc una taula redona moderada per l’enginyer agrònoma i especialitzada en desenvolupament rural i seguretat alimentària i nutricional Lidia García. El col·loqui entre els assistents ha permès abordar qüestions com la falta de productes adaptats als requeriments de la restauració escolar actual, els circuits comercials i logístics poc operatius, els menús estandarditzats i poc adaptables a la producció local i de temporada, una comunitat educativa a voltes reticent als canvis o les dificultats per a apostar per una gestió més enllà del criteri econòmic.

En el debat han participat Pablo Alconchel, de la plataforma Per uns menjadors escolars públics de qualitat (Aragó); Salvador Pinyó, president de la Xarxa d’agroecologia de Castelló; Eulogi Peiró, cuiner del col·legi Herrero de Castelló, pioner en l’elaboració de menús ecològics; Sheila Llop, diplomada en nutrició i dietètica i assessora en la planificació, elaboració i revisió de menús escolars d’empreses dedicades a la gestió de menjadors escolars de Castelló; Clara Coscollá, de la Conselleria de Sanitat i la Fundació FISABIO; i, finalment, Alberto García, del Servei de Producció Ecològica de la Direcció general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna. Representants de la Conselleria de Educación també hi van participar.

La regidora d’Educació d’Almassora, María José Tormo, ha considerat que aquestes jornades inèdites en la província “són fruit de la preocupació que els pares i els experts en nutrició tenen per l’alimentació que reben els més xicotets en els menjadors escolars, una opinió que comparteix aquest Ajuntament i que ens ha portat a fomentar l’obertura d’horts escolars per a apostar per productes naturals”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES