C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Instal.larem contenidors per a residus orgànics

L’Ajuntament d’Almassora participarà en el concurs “Projectes de millora ambiental”, promogut per la societat Reciplasa, a través d’un pla d’implantació de contenidors exclusius de residus orgànics. El consistori aspira a obtenir una ajuda superior als 12.000 euros en aquest certamen que té com a objectiu la millora mediambiental en la gestió de residus.

El termini per a participar en el concurs finalitzarà el pròxim 1 de juny, motiu pel qual el consistori ha redactat ja la seua proposta. El projecte consisteix en el repartiment de 28 contenidors de 240 litres en diferents punts del municipi. Els dipòsits seran de color marró per a la seua identificació per part dels veïns i tindran una grandària similar al dels dipòsits de brossa instal·lats en la Vila.

La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha assenyalat que es tracta d’una nova proposta que funciona en altres ciutats i que suposa una opció de futur per a Almassora, que s’encamina cap al tractament selectiu de brosses. “Igual que el paper, el vidre, el plàstic o l’oli, la recollida selectiva d’orgànica suposa una millora de la gestió de residus en una ciutat sostenible”, ha indicat.

La iniciativa del consistori suposa la instal·lació d’aquests contenidors de brossa orgànica durant 21 setmanes en diferents punts d’Almassora. Els operaris de l’empresa concessionària del servei buidaran els dipòsits tres vegades per setmana per a evitar males olors en els voltants.

Un jurat intern de Reciplasa fallarà els premis entre el 6 i el 22 de juny. Formaran part del comitè, com a mínim, el director tècnic de la societat, un representant de la Universitat Jaume I i un representant d’una entitat amb experiència acreditada al mig ambient. La seua fallada determinarà, després de l’anàlisi, si en el projecte concorre la necessària millora en la gestió dels residus que permeta participar en el concurs. Entre el 23 i el 30 de juny, l’entitat acordarà la quantitat a finançar de cadascun dels projectes acceptats.

Els contenidors de residus orgànics se sumen al servei de recollida de poda que entrarà en funcionament a Almassora per primera vegada dimarts que ve. Els interessats poden demanar cita prèvia en el telèfon 964.34.10.13. El servei estarà en marxa fins al 30 de setembre.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES