C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

La piscina d’#Almassora encapçala l’eficiència energètica municipal

La piscina d’Almassora afronta una actuació per a la modernització de part de les seues instal·lacions amb la posada en funcionament d’un màquina que generarà energia a partir de l’aigua calenta. L’Ajuntament ha iniciat ja els tràmits perquè el centre esportiu obtinga la certificació d’eficiència energètica que concedeix el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, convertint-se així al primer edifici municipal amb aquesta qualificació.

Piscina Almassora

Cal assenyalar que després de la concessió d’aquest certificat, l’Ajuntament pot accedir a la subvenció que concedeix l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), la qual amortitzaria un 30% del preu total de la màquina. El cost total d’aquesta inversió ascendeix a 29.030 euros, dels quals l’Ajuntament d’Almassora pagarà únicament 20.321 euros que s’amortitzaran en un període màxim de cinc anys. L’energia generada per l’aparell, així com l’estalvi en el tractament de l’aigua, seran els pilars de l’amortització del cost.

La instal·lació d’aquesta tecnologia implica una llista considerable de millores per a la piscina municipal i la qualitat de l’aigua, com per exemple el menor consum de productes químics de tractament, menor manteniment per la disminució de l’ús de químics, menor necessitat de neteja del filtre de sorra i una notable reducció de les emissions contaminants. A més, l’aigua utilitzada per a la generació d’energia pot ser reutilitzada al propi centre esportiu per a climatització o altres usos, emprada en la neteja de carrers o utilitzada per al reg de parcs i jardins.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES