C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

La plaça Santa Isabel ja és accesible

Les obres d’accessibilitat a l’entorn de la plaça Santa Isabel han finalitzat. El pressupost de la intervenció ha aconseguit els 50.546,41 euros, subjecte a una subvenció de 24.000 euros procedent de la Direcció General de Diversitat Funcional de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Després d’aquesta actuació, les voreres han guanyat una superfície de 380 metres quadrats.

Almassora obras Santa Isabel

La intervenció ha permès “eliminar barreres arquitectòniques que impedeixen o dificulten enormement la mobilitat de les persones amb discapacitat, fent accessibles espais d’esplai”, segons assenyala l’informe tècnic. A més, la supressió dels obstacles facilita ja el pas de carros de bebès per les voreres i calçada que envolten aquesta cèntrica plaça en el seu tram situat més al nord.

L’execució de les obres ha permès habilitar prop de 380 metres quadrats de vorera de recent creació per a facilitar el trànsit de vianants. A més, altres 120 metres quadrats de superfície s’han vist afectats per la modificació de passos de vianants perquè aquests guanyen en seguretat enfront del tràfic rodat.

Els treballs en la intersecció amb els carrers San Fernando, San Ildefonso, San Enrique i avinguda Castelló han suposat l’execució d’11 guals per als vianants i sis passos de vianants. En concret, el projecte ha inclòs 11 guals per als vianants: dos en el carrer San Enrique, dos en San Ildefonso, dos en San Fernando, dos en avinguda Castelló i tres de connexió amb la mateixa plaça. També ha habilitat sis passos per als vianants, un en cadascún dels quatre carrers i dos en la plaça.

El nou paviment, a més, presenta diferents textures i gammes cromàtiques per a ajustar-se a les directrius en matèria d’accessibilitat i eliminar els obstacles que fins ara patien els vianants amb discapacitat. Finalment, el consistori ha aprofitat per a pintar en l’asfalt les places d’aparcament i ha ancorat bolardos perimetrals per a millorar la seguretat dels vianants sense risc que els vehicles s’endinsen en les voreres per accident.

La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha anunciat la intenció de l’equip de govern d’ampliar aquestes actuacions a altres zones del municipi en el futur per a guanyar en accessibilitat. “També intervindrem en alguns trams de voreres que estan en pèssimes condicions i suposen un risc evident de caigudes”, ha assenyalat l’edil. “Prioritzarem les obres en funció de l’estat del paviment”, ha conclòs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES