C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

La Vila ja té il.luminació led

Els operaris han iniciat aquesta setmana la substitució de les quasi 200 bombetes de la Vila per leds per a reduir el consum energètic i, per tant, la factura. La proposta de l’actuació va eixir a licitació per 179.800 euros i va ser adjudicada per 123.094,75 euros. La renovació del conjunt de l’enllumenat públic en el casc antic s’estendrà fins a finals de mes.

La iniciativa afecta a 198 equips que conservaran el braç exterior de subjecció a les façanes. En concret, 183 punts estan situats sobre braços de paret, nou sobre columnes de fosa i altres sis sobre braços en columnes de fosa. L’empresa s’encarrega del muntatge, que ha començat en el carrer Sant Vicent, i manteniment de les noves lluminàries i del desmuntatge de les anteriors.

Segons els càlculs de l’Enginyeria municipal, aquest nou sistema permetrà optimitzar la llum emesa per cada fanal i distribuir-la millor, a fi d’evitar la creació de zones fosques en un barri amb una fisonomia particular per l’estretor de la major part dels seus carrers. A açò se suma l’estalvi de 5.990,44 euros anuals en la factura energètica que abona el consistori en passar de llums de 150W a focus led de 72W.

El muntatge del nou enllumenat es regeix per l’estudi luminotècnic de tots els carrers i places de la Vila i atén als obstacles i sortints de les façanes en aquells punts de dificultat per a la instal·lació. Les característiques del casc antic han precipitat diverses proves en diferents punts per a garantir que els nous focus s’adapten a l’entorn i il·luminen suficientment.

El consistori ha apostat finalment per aquest sistema que permet regular la potència en funció de les necessitats d’un barri que alberga gran afluència de persones en moments puntuals com les festes patronals. Així, el consum s’ajustarà a les necessitats reals sense que repercutisca en el rebut del subministrament elèctric.

Aquesta aposta per les energies de baix consum se sumisca a la pròxima substitució de les 3.600 fanals convencionals situats en el casc urbà i la platja per altres de baix consum, una decisió presa després dels resultats positius obtinguts en el projecte pilot en els polígons industrials. De fet, la inversió de 112.267,5 euros en la zona industrial ha permès reduir el consum elèctric en 27.000 Kw.h mensuals, la qual cosa suposa un estalvi econòmic de 4.600 euros al mes que es multiplicarà a mesura que s’instal·len els nous fanals en la resta del terme municipal.

Notícia publicada en elperiodic.com: http://www.elperiodic.com/almassora/noticias/512287_almassora-substitueix-leds-bombetes-vila.html

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES