C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

L’Ajuntament d’Almassora, exemple de transparència

El d’Almassora pot presumir de ser el segon ajuntament més transparent de la província de Castelló i el vuitè de tota la Comunitat Valenciana, segons l’estudi presentat per l’Associació de Transparència Pública en col·laboració amb Gobernatia.

En aquest I Estudi de Transparència Pública es recull que, sobre els 143 indicadors estudiats, Almassora compleix amb 81 d’ells. El punt fort de l’Ajuntament és la transparència econòmic financera, apartat que avalua aspectes com la informació comptable i pressupostària, la transparència dels ingressos i els deutes municipals i la informació d’econòmica i pressupostària. En la suma de tots aquests indicadors, la qualificació que obté el consistori de la localitat és propera al 100%.

L’Ajuntament d’Almassora també obté bona nota quant a la informació publicada sobre els seus plans d’ordenació urbana i convenis urbanístics, informació sobre concurrents, obres i resolucions i en les relacions i operacions amb proveïdors i contractistes. En aquests tres apartats, el consistori torna a obtenir la màxima qualificació. L’I Estudi de Transparència Pública també reflecteix altres aspectes en els quals l’Ajuntament com l’atenció i informació al ciutadà o el grau de compromís amb la ciutadania que necessiten millorar.

Cal recordar que, a partir de setembre, entrarà en funcionament a Almassora el portal de la Transparència, segons va informar recentment la responsable municipal del departament, Merche Galí. Aquesta eina recollirà els indicadors que imposa la Llei que entrarà en vigor al novembre, així com altres ítems d’aplicació voluntària als quals el consistori s’acollirà per fer més visible la seva gestió pública. En total, 84 punts que assumiran totes les àrees del consistori, com per exemple informació sobre la corporació municipal, relacions amb els ciutadans i la societat, transparència economico-financera, transparència en les contractacions i els costos dels serveis, dades biogràfiques de la corporació i els seus correus electrònics, l’agenda institucional de l’alcaldessa i la relació de llocs de treball, així com les seves retribucions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES