C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

L’Ajuntament rep 24 peticions per a conrear 10 horts urbans

La taula tècnica s’ha reunit aquest matí a Almassora per a obrir el sobre B amb les ofertes rebudes per a optar als 10 horts urbans oferits pel consistori. L’Ajuntament d’Almassora ha registrat 24 peticions de veïns interessats a conrear una d’aquestes parcel·les situades al costat de la CV-18. Els tècnics han desestimat ja cinc candidatures que no s’ajusten als requisits establits.

Almassora huertos urbanos

Així, el procés d’adjudicació continuarà avant amb 19 sol·licituds que compleixen les bases i que conclourà amb el lliurament de claus als nous concessionaris. Aquests 10 adjudicataris se sumaran als 21 veïns que ja conreen les seues parcel·les des del passat mes de juliol en la pastilla de terra situada entre la CV-18 i l’avinguda Generalitat.

El regidor d’Agricultura, Santiago Agustí, ha valorat “molt positivament l’acollida que ha tingut aquesta convocatòria entre els veïns d’Almassora, que ací trobaran un espai per a conrear els seus propis productes”. De fet, les 10 parcel·les que han eixit a concurs tenen una superfície d’entre 28 i 48,4 metres quadrats, compten amb sistema de reg per degoteig, una aixeta de reg auxiliar i un sistema d’evacuació d’aigua.

Cal recordar que el Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar al novembre l’anunci de l’Ajuntament d’Almassora sobre l’obertura de licitació pública per a l’adjudicació de les parcel·les disponibles. La publicació va obrir un termini de 30 dies per al registre de les candidatures, un procés que ha superat totes les previsions inicials, doncs el concurs públic que va finalitzar al maig va deixar 10 parcel·les de terra sense interessats en el seu cultiu.

Els serveis tècnics recorden que les condicions del procés exclouen de l’adjudicació als veïns que siguen titulars de finques rústiques en el terme municipal d’Almassora i als qui mantinguen deutes amb l’Administració. Com en l’anterior procés d’adjudicació, tindran prioritat en la concessió els majors de 65 anys, persones que cursen estudis relacionats amb l’agricultura, aturats i beneficiaris d’ajudes d’emergència social o renda garantida.

Els nous adjudicataris es trobaran el perímetre de l’àrea barrat per a controlar l’accés del personal a les terres de cultiu i, tal com estableixen les condicions del conveni, hauran d’ajustar-se a les tècniques de l’agricultura ecològica i, per tant, evitar l’ús de productes biocides químics. Entre els seus compromisos figura també el respecte a les zones comunes i la neteja i conservació, així com l’ús racional de l’aigua.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES