El regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, i l’intendent principal de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, han destacat el descens del 26,4% dels casos vinculats a violència de gènere durant l’any passat durant la presentació de la memòria de la Policia Local corresponent a 2015. El ple municipal de demà inclou la dació de comptes d’aquest document després del seu debat en la comissió del passat divendres.
Segons les dades incloses en la memòria, el descens del 26,4% en l’indicador d’agressions masclistes es tradueix en 28 casos atesos durant 2015 enfront dels 38 de l’any anterior. En aquest sentit, el màxim responsable de la Policia Local ha destacat que durant 2014 es va produir un increment del 58% d’agressions respecte a l’any anterior.
El regidor de Seguretat Pública ha incidit en la “sensibilització de l’equip de govern i les contínues accions de la Policia Local per millorar la seua formació i conscienciar als ciutadans en aquesta àrea que tant ens preocupa”. De fet, la regidora d’Igualtat d’Almassora, Merche Galí, va signar l’estiu passat el primer protocol Viogen contra la violència de gènere, una base que té com a objectiu l’actuació i coordinació de les forces en l’execució i seguiment de les mesures judicials per a la protecció de les víctimes. L’última reunió dels seus components es va produir aquest dijous en la seu de la Policia Local.
Agustí ha coincidit amb l’intendent principal en l’esforç per obrir nous canals entre els agents i la ciutadania a la recerca d’una major atenció. Exemple d’açò és la Unitat de Mediació o la primera Oficina Mòbil, incorporada als equips de la Policia Local al febrer, i que s’afegeix als dos equips de desfibril·ladors semiautomàtics que l’Ajuntament d’Almassora va adquirir al desembre. “És l’evidència que millorant les eines de comunicació i les prestacions als professionals el resultat de l’atenció als veïns serà millor i se sentiran més segurs”, en opinió de l’edil.
En aquest sentit, la memòria de la Policia Local refereix també el descens de manera notable del nombre d’identificacions en matèria de seguretat ciutadana, que se situa en 352 expedients en 2015 enfront dels 439 de l’any anterior, la qual cosa suposa un 19,9% menys d’atencions. Per contra, puja el nombre de detencions en passar de 25 a 28 en un any, alhora que també pugen de 13 a 22 les denúncies per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana.
En opinió de l’intendent principal, “aquests indicadors donen mostra d’una major eficàcia d’aquesta policia en matèria de seguretat ciutadana, amb un augment de les detencions i denúncies, davant una menor presència de toxicòmans i altres col·lectius vinculats amb la delinqüència menor”.