C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Matxà 2016: hui honrem a Sant Antoni

La Vila d’Almassora es vesteix avui de festa per a rendir culte a Sant Antoni, patró dels animals. La “matxà” i el “porrat” popular d’aquesta vesprada són els actes més importants d’un dia que culminarà amb la crema de la foguera instal·lada en la plaça Santa Teresa. A casa dels clavaris, Javier Mollà i Rocío Arquimbau, tot està llest per a honrar al sant.

Almassora - Sant Antoni (4)

Els primers a sumar-se a la programació del dia han sigut els membres de l’associació Cavalls d’Almassora, presidida per Tania González, que s’han concentrat en el carrer del Cardenal Cisneros a les 10.30 hores per a dirigir-se al paratge de Santa Quitèria. Allí celebraran el seu esmorzar de germanor abans de tornar de nou al casc urbà.

Mentre, el carrer de Sant Antoni s’ha vestit ja de gala per a afrontar els actes d’una intensa jornada. El llançament de coets anunciarà la festivitat al migdia i donarà el tret d’eixida cap a l’església de la Nativitat per a beneir el pa, els dolços i les 2.500 mones preparats per a l’ocasió. El grup Scouts Tramuntana, l’Escola de Bombos i Tambors i els “nanos” Llorenç i Quiterieta acompanyaran als menuts amb les seues cistelles fins al temple. El pare Juan Ángel Tapiador beneirà els aliments dipositats pels veïns sobre l’altar.

L’activitat es reprendrà a la vesprada amb el programa confeccionat per la Junta Local de Festes (JLF) en col·laboració amb la comissió de festes del carrer i les associacions locals involucrades en l’esdeveniment. Carros i cavalls donaran la tradicional volta al centre d’Almassora per a anunciar la imminent missa i benedicció dels animals a les portes de l’església de la Nativitat. Una vegada finalitzat l’ofici religiós, els propietaris de mascotes desfilaran davant el rector per a rebre la benedicció. Així donarà inici la “matxà”.

Tal com ha indicat la regidora de Festes, Isladis Falcó, els assistents desfilaran pels carrers Sant Antoni, Sant Joaquim, plaça de l’Església, carrer Mare de Déu de la Llum, Major, Sant Marc, Santa Creu, Trinitat i Sant Antoni de nou. En aquesta ocasió, la JLF s’encarregarà del correcte desenvolupament de l’esdeveniment i estarà present també durant el repartiment de el “porrat” popular a casa dels clavaris una vegada finalitzada la “matxà”. Els assistents rebran també una cinta commemorativa com la qual ja van arreplegar ahir els xiquets d’Almassora després de la seua visita a la imatge del sant.

Mentre, en la plaça Santa Teresa, carros i cavalls donaran voltes a la foguera davant la supervisió de bombers i Policia Local per a celebrar que la festivitat arriba a la seua fi. Els operaris de neteja establiran un dispositiu especial perquè la imatge de l’entorn torne a la normalitat una vegada conclòs l’esdeveniment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES