C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Multitudinària Romeria a Santa Quitèria

IMG_1892

Milers de veïns d’Almassora participen avui en la Romeria a Santa Quitèria, un dels actes que marca el compte arrere per a l’inici de les festes patronals. El volteig general de campanes ha anunciat la festivitat del dia a les 8.00 hores. Poc després ha començat la reunió de romers i vehicles engalanats en la plaça de l’Església per a iniciar una jornada que conclourà amb el trasllat de la imatge de la santa fins a l’església del Santíssim Crist.

La reina de les festes, Marta Gargallo, i les dames de la seua cort d’honor han presidit l’eixida de la Romeria al costat de les autoritats locals i el clergat a les nou del matí. A la seua arribada al paratge, els participants han rebut el tradicional “rotllet” i “copeta” per a reposar forces després de la caminada, mentre que la Junta Local de Festes ha lliurat un distintiu als vehicles engalanats. “Som milers els veïns que, un any més, ens citem en la Vila per a complir amb la demostració de fe cap a Santa Quitèria”, ha assenyalat l’edil de Festes, Isladis Falcó. “Tant de bo el bon temps acompanye durant tot el dia i puguem gaudir d’aquesta multitudinària romeria a l’ermita de la nostra patrona”, ha indicat.

Com de costum, els romers han adquirit els mocadors i cintes rojos en els punts de venda habituals. La recaptació de la venda es lliurarà íntegrament a Càrites Interparroquial. El parc infantil instal·lat en la part posterior de l’ermita i els llocs ambulants animen una jornada d’altes temperatures i participació multitudinària. La missa en Santa Quitèria, amb la presència de la reina, dames i autoritats, tindrà lloc al migdia, moment en què els devots renovaran la seua fe cap a la patrona d’Almassora. Ja a les 14.00 hores arrancarà el repartiment de la paella monumental entre els participants.

El retorn de la Romeria començarà a les 18.00 hores, moment en què els portadors trauran a coll la imatge de Santa Quitèria de la seua ermita per a dirigir-se a l’església de Sant Josep, ja en el casc urbà. Una vegada arribat al temple es formarà la processó pels voltants per a continuar l’itinerari fins a l’església del Santíssim Crist. La processó discorrerà pels carrers Santa Quitèria i Mare de Déu del Roser. Al seu pas s’encendran les tradicionals fogueres. La imatge romandrà en el temple fins a dissabte que ve 21, en què està programada l’ofrena que la condueix a l’església de la Nativitat.

A més de la Romeria, la localitat té avui una cita amb l’esport. El primer equip del CD Almassora, segon en la general, s’enfrontarà al CD Borriana, que manté la tercera posició, en una trobada decisiva per a la seua classificació per a la lluita per l’ascens a tercera divisió. Per la seua banda, a les 18.30 hores arrancarà la 25ª jornada de lliga autonòmica femenina

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES