C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Obrim el primer Parc d’Educació Vial d’#Almassora

L’Ajuntament d’Almassora ha inaugurat aquest matí el Parc d’Educació Vial a l’entorn del Auditori Les Boqueres. Una inversió de 49.627 euros i sis mesos de treball han permès convertir aquest espai abandonat durant anys en un modern circuit per a la pràctica de més de 2.100 escolars a l’any i que, a més, servirà com a parc obert al públic durant els caps de setmana.

Almassora Parc Educació Vial (3)

Almassora Parc Educació Vial (2)El regidor de Seguretat Pública, Santiago Agustí, ha recordat el paisatge que oferia aquesta zona l’any passat, “totalment abandonada i amb perill d’enderrocament de les casetes que antany van acollir les pràctiques de l’Escola Taller”, i la seua evolució cap a “un parc que ens permetrà oferir pràctiques reals als nostres xiquets i, a més, rendibilitzar el seu ús com a zona d’esplai dissabtes i diumenges”. De fet, el parc estarà obert al públic dissabtes i diumenges de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

A la inauguració ha assistit part de la corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa Susanna Nicolau, així com representants de les empreses UBE, BP Oil, Seofer, Bankia i CaixAlmassora, que han col·laborat en el projecte, a més d’associacions veïnals, directors de col·legis i instituts i les AMPA. També ha acudit el cap de la Policia Local de Castelló, José Luis Carque, i membres de la Prefectura Provincial de Trànsit, entre els quals es trobaven la cap de la secció d’Educació Vial, Vicenta Dols.

L’intendent principal de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, ha recordat que el parc permetrà realitzar pràctiques a 2.100 escolars cada any, mentre que la formació teòrica se’ls impartirà dins del Auditori per a major comoditat. Tant Agustí com Verdoy han agraït als ajuntaments de les poblacions veïnes la cessió temporal de les seues instal·lacions fins a la jornada d’avui, que evitarà més desplaçaments als xicotets.

La intervenció en aquest entorn va començar al novembre de 2015 amb la demolició de les antigues naus, repletes de brutícia i estris abandonats, que suposaven un risc i la rehabilitació del qual van desaconsellar els tècnics. Posteriorment es va dur a terme la modificació del jardí interior i la delimitació dels carrils que a partir d’avui albergaran les pistes de pràctiques.

Més tard, el consistori va confiar en una empresa local el disseny de la paret principal, que reflecteix el perfil de la ciutat amb edificis tan emblemàtics com l’ermita de Santa Quitèria, el mercat o el propi edifici consistorial. A més, va invertir altres 7.127 euros en la tanca perimetral de l’entorn. Els treballs van permetre reparar la part de ciment danyada, netejar les peces metàl·liques i pintar-les per a completar la nova imatge d’aquest espai.
D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora ha invertit un total de 31.127 euros en la renovació del Auditori, amb una intervenció en la façana exterior i la renovació dels accessos. Aquesta última fase de les obres ha suposat la reparació de les escales i la rampa existents i la pavimentació del sòl amb un capa de formigó imprés que facilitarà l’accés als usuaris.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES