C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Presentem el nou servei de mediació per a resoldre conflictes

La Policia Local d’Almassora, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, obrirà en les properes setmanes el seu servei de mediació als veïns, empreses o associacions que els sol·liciten, sempre que els conflictes que plantegen siguen tractables per aquesta via. Tots aquells casos que ja es troben en processos judicials o aquells incidents amb conseqüències legals penals o civils no poden ser resolts amb mediació. Aquest servei, que compta amb tres agents i està disponible les 24 hores del dia, té com a objectiu la resolució del conflictes a través del diàleg entre les parts.

Almassora - Unitat de Mediació

Fins ara, la Policia Local derivava a la Unitat de Mediació els casos que arribaven a través de Serveis Socials o d’intervencions directes del cos de seguretat local. Els agents oferien aquest servei a les parts implicades en un conflicte per trobar una solució conjunta. En les properes setmanes se sumaran a aquesta unitat les sol·licituds de veïns, associacions o empreses que les tramiten per escrit a través de les oficines del Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC).

En aquest cas, el protocol d’actuació contempla citar en primer lloc a la part sol·licitant. A continuació els agents citaran a l’altra part i  la convidaran a participar en la mediació. En el cas que hi haja consentiment per ambdues parts, i una vegada explicades les normes del la mediació, es concertarà una tercera cita en la qual els implicats exposaran la seva visió del problema i el mediador plantejarà una solució. Si les dues parts arriben a un acord, aquest es plasmarà per escrit i ambdues rebran una còpia del compromís adquirit.

Jose Luis Artero, cap de la Unitat de Mediació de la Policia Local d’Almassora, ha explicat que la clau de l’èxit de la mediació és que “l’acord aconseguit l’estableixen les part implicades en el conflicte, nosaltres no imposem res”. Artero també ha recordat que en aquesta Unitat de Mediació s’utilitzen altres recursos municipals como ara psicòlegs o treballadors socials.

La mediació és una eina de resolució de conflictes privats, veïnals, escolars, familiars i de convivència ciutadana. Tal com ha explicat el Regidor de Seguretat, Santiago Agustí, els agents responsables “han rebut la formació necessària per ajudar de forma imparcial”. Una imparcialitat que resulta clau en la resolució de problemes com aquells amb els quals treballa la Regidoria de Serveis Socials, tal com ha assegurat Diana Belliure, la regidora de l’àrea.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES