C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Projecte de nova construcció per a l’Ambaixador Beltran

La cap de servei de la Direcció Territorial d’Educació, María José Palmer, ha confirmat avui la intenció de la Conselleria d’Educació de derrocar el col·legi Ambaixador Beltrán d’Almassora i construir-ho de nou aprofitant el bloc que en l’actualitat ocupa el Centre d’Esplai, així com el vial que separa ambdues edificacions. Així li l’ha trasllat aquest matí a la primera tinent d’alcalde d’Almassora, Merche Galí, i a la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

Plano planta CEIP Embajador Beltrán

L’equip de govern va sol·licitar la reunió la setmana passada per a conèixer els tràmits administratius que haurà de dur a terme el consistori per a complir el calendari d’infraestructures educatives anunciat mesos arrere pel Consell. En el cas del col·legi Ambaixador Beltrán, la “rehabilitació integral” prevista pel gabinet autonòmic suposarà la demolició i nova construcció sobre una superfície major, de 5.709,13 metres quadrats enfront dels 4.204,56 actuals.

“Creiem que la proposta d’obra nova és la millor opció perquè no crea un greuge comparatiu amb altres centres que es van construir de nou, com el cas d’Errando Vilar o Cardenal Cisneros”, ha assenyalat Galí. La regidora ha afegit, a més, que el Consell comparteix la preocupació de l’equip de govern per les condicions de l’interior de l’edifici, desgastat pel pas dels anys, “per la qual cosa l’edificació partint de zero s’ajusta també a les consideracions dels tècnics municipals”, que també han participat en la reunió aquest matí a Castelló.

No en va, l’immoble està pendent d’ampliació des de 2008. Coincidint amb el 50 aniversari de l’edifici, l’Ajuntament d’Almassora va posar a la disposició de la Conselleria d’Educació una parcel·la pròxima als 1.500 metres quadrats per a complir així amb la petició aprovada pel Consell Escolar Municipal en el curs 2000/2001.

Finalment, tal com ha traslladat la cap del servei d’Educació a Galí i Martinavarro, la construcció també afectarà al tram del carrer Sant Tomás que porta tancat al tràfic durant anys per a garantir la seguretat dels alumnes a l’entrada i eixida del centre, així com el bloc annexe. La parcel·la resultant és de grandària inferior a l’exigit habitualment per a un col·legi de dues línies, circumstància que Educació permetrà per tractar-se d’un entorn consolidat sense possibilitat de creixement.

D’altra banda, María José Palmer ha instat a les representants municipals a cedir els terrenys en els quals es construirà el col·legi Santa Quitèria, en els voltants dels Serveis Socials, i s’ampliarà l’IES Álvaro Falomir, en el solar que antany va ocupar l’antic Errando Vilar. La intenció de l’equip de govern és accelerar els tràmits urbanístics per a complir el calendari previst per la Conselleria d’Educació i que no es repetisca la demora en la construcció que arrossega el col·legi Regina Violant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES