C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Reivindiquem la tauromàquia amb les Jornades del Bou

La regidora de Cultura i Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha presentat aquest matí la programació de les II Jornades del Bou, que se celebraran entre el 23 i el 31 de gener i que comptaran amb l’assistència del ramader Adolfo Martín, que desvetlarà les claus de la seua gesta en la pròxima fira de Falles de València. A més, el cicle també ha programat la conferència de José Luis Algora, propietari de Partit de Resina, a més d’una exposició i actes infantils.

Almassora Jornades del Bou

Falcó ha agraït a la Junta Local de Festes “la seua dedicació altruista durant els dos últims mesos per a dissenyar aquestes jornades que volem que tinguen una continuïtat i servisquen perquè la festa dels bous siga respectada per tots enfront dels atacs que està patint últimament”. En aquesta línia, ha convidat a afeccionats d’Almassora i localitats veïnes a assistir a la programació prevista en aquesta segona edició “per a conèixer més detalls de la tauromàquia”.

En primer lloc, Adolfo Martín serà l’encarregat de presentar la seua gesta del dia 13 de març en el cicle faller, en què els seus bous entraran en la història de la tauromàquia en protagonitzar el Concurs Nacional de Retallades del matí i la brega a peu de la vesprada en la plaça de bous de València. Li acompanyaran en la taula el director de la gestora de la plaça de bous de la capital Simón Casas Production, Nacho Lloret; Rafael Gomar, en representació de l’empresa encarregada dels festejos populars Medetauro; i el president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer i la Unió Taurina de la Comunitat Valenciana, Vicente Nogueroles.

La xarrada, que obrirà les jornades, està programada per al dissabte 23 de gener a les 19.00 hores en la Casa de la Cultura. A continuació tindrà lloc la inauguració d’una exposició en l’Espai Mercat. El primer pis del Mercat Central albergarà una col·lecció preparada per la Junta Local de Festes en col·laboració amb penyes taurines d’Almassora i aficionats que prestaran les peces. La mostra obrirà de 18.00 a 20.00 hores entre setmana i també al matí durant els dos caps de setmana.

Jornades del Bou

A més, el diumenge 24 de gener tindran lloc tallers infantils perquè els més xicotets aprenguen a dibuixar els logos de les seues penyes i a fabricar les divises de les ramaderies. Les classes, gratuïtes, s’impartiran en l’Espai Mercat, que dividirà la sala entre l’exposició i els tallers.

L’activitat del segon cap de setmana se centrarà en els “bous al carrer” amb la presència el divendres 29 de José Luis Algora (ramaderia Partit de Resina), que explicarà la seua gestió al capdavant dels antics Pablo Romero, exemplars que també han corregut pels carrers de la Vila d’Almassora recentment.

A més, els alumnes de l’Escola de Retalladors de Castelló oferiran una exhibició el dissabte al migdia, mentre que a la vesprada seran els pupils de l’Escola Taurina de Castelló els encarregats de la demostració. El cicle arribarà a la seua fi el diumenge 31 amb un encierro infantil en els voltants de l’edifici consistorial i la distribució d’unflables infantils amb motius taurins entre les places d’Espanya i Pere Cornell.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES