Renovarem les oficines del cementeri per a millorar l’atenció als veïns

L’Ajuntament d’Almassora invertirà 40.000 euros a reformar el cementeri municipal. L’actuació afectarà a l’àrea d’oficines, arxiu, condícies i vestuari per als treballadors que en l’actualitat es troba molt deteriorada per la falta d’inversions durant anys. Tal com han indicat els tècnics, el projecte inclou l’enderrocament de la coberta i tot l’interior de les dependències per a iniciar la construcció des de zero.

Almassora cementerio

El ple municipal d’aquesta setmana va aprovar una modificació de crèdits per a executar aquesta inversió i així completar la primera part de la reforma que l’Ajuntament d’Almassora va dur a terme abans de la festivitat de Tots Sants en l’àrea esquerra del bloc. Per aquell temps el pressupost va ascendir a 29.875 euros, que ara sumaran altres 40.000 euros per a modernitzar el conjunt de la zona administrativa.

La superfície construïda afectada per les obres és de 86,23 metres quadrats, que corresponen a l’àrea que els ciutadans troben en la part dreta de l’accés principal al cementeri. Tal com indiquen els tècnics, els operaris retiraran una a una les teules de la coberta abans de derrocar-la per a reutilitzar les peces que estiguen en bon estat una vegada reconstruït la teulada. També arrancaran les portes, rebutjaran el mobiliari danyat, instal·laran nous sanitaris i convertiran aquesta zona en unes dependències adequades als nous usos.

Segons el disseny elaborat pels tècnics de l’Ajuntament d’Almassora, la primera sala que trobaran els usuaris en accedir des del passadís principal seran les oficines del cementeri, un espai d’ús comú per a realitzar tràmits administratius i sol·licitar documents. Per açò, la sala contigua estarà ocupada per l’arxiu per a facilitar l’accés a la documentació. La resta de les noves dependències albergarà un espai nou de condícies, a més de dutxes i vestuari per als treballadors del cementeri.

Totes les noves dependències s’ajustaran a la normativa d’accessibilitat perquè puguen circular per la seua interior cadires de rodes i altres elements per a persones amb mobilitat reduïda, circumstància que en l’actualitat no es compleix a causa de la distribució de les sales interiors.

“L’obra completarà la primera fase de la intervenció i permetrà que els veïns, però també els treballadors, troben un espai digne en l’àrea administrativa del cementeri”, ha assenyalat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco. “És una inversió imprescindible per a posar punt i final al deteriorament que arrosseguen aquestes dependències”, ha considerat l’edil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *