C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Repartim 5.000 borses per a facilitar el reciclatge

La regidora de Participació Ciutadana, Merche Galí, i l’edil de Medi Ambient, María José Tormo, han presentat aquest matí les borses que l’Ajuntament d’Almassora repartirà per a dipositar paper, envasos lleugers i vidre a casa i facilitar el seu desplaçament fins als punts de recollida repartits pel municipi. L’empresa FCC, concessionària del servei de neteja, ha assumit els costos de l’edició.

Almassora campaña medio ambiente

Es tracta de 5.000 exemplars que poden utilitzar-se per separat o bé pegar-se entre si amb un adhesiu lateral per a facilitar la seua ubicació en les cases. Les borses són de color verd, groc i blau i especifiquen el tipus de residu que han de contenir. D’aquesta manera es facilita als veïns la classificació de les deixalles domèstiques i el seu trasllat fins als contenidors urbans.

Les delegacions de Medi ambient i Participació Ciutadana han apostat per aquesta iniciativa que suposa una millora del contracte vigent amb l’empresa del servei de neteja. En aquest sentit, el projecte no suposarà cap cost afegit per a l’Ajuntament d’Almassora, que tractarà d’aquesta forma de reduir el volum de residus que genera el municipi anualment. Galí ha insistit en la “necessitat d’atallar el constant increment de deixalles com a via per a evitar l’encariment de la taxa de residus”.

El repartiment de les borses començarà aquest dissabte coincidint amb la celebració del primer taller de la campanya “Almassora en acció”. Els assistents rebran el pack al costat d’un tríptic informatiu durant el curs de fabricació de sabó artesanal, tal com ha indicat Tormo. L’edil ha agraït la col·laboració de les empreses Clap! i Yinsen en la posada a punt d’aquesta campanya formada per 16 tallers, així com als comerços locals i les empreses patrocinadores: BP Oil, FCC, Ferro, UBE i Jabones Beltrán. La directora de Clap!, Elena Archilés, ha destacat que “el que fa més especial aquest projecte és que és en família i permetrà transformar Almassora”.

Un total de 18 xiquets i xiquetes d’Almassora il·lustren els 7 cartells editats, un per cada mes de campanya, després del càsting celebrat entre 80 aspirants. L’objectiu de la iniciativa passa per implicar a les famílies i inculcar als menuts el respecte a l’entorn. Així, després del taller de sabó, el cicle continuarà amb “Posa un hort en la finestra”, que ja ha completat les places en horari de matí, i “Fes un compostador”. Els interessats solament han d’acudir al Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) i emplenar la inscripció.

La campanya inclou també tallers de reciclatge de mobles, bioconstrucció amb fang, construcció de llums amb oli usat, cultiu d’arbustos i plantes i forn solar per a estalviar energia, entre uns altres. Tota la informació, dates i horaris està disponible en la web enaccio.almassora.es.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES