C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Reservats 60.000 euros per a les ajudes als llibres de text

L’Ajuntament d’Almassora té reservats 59.493,17 euros per a pagar la segona fase de les ajudes a la compra de llibres de text a més de 1.100 alumnes a través el procediment Xarxa Llibres impulsat per la Generalitat Valenciana per a finançar els llibres. Aquesta quantitat s’afegeix als 99.801,22 euros que ja va desemborsar el consistori a l’abril per a fer front al primer pagament a les famílies. En total, les arques municipals desemborsaran al voltant de 159.294,5 euros per a aquesta fi.

libros-ok

L’Ajuntament d’Almassora ha recordat a les famílies que han mostrat la seua preocupació pel retard en la liquidació que els centres educatius van traslladar les últimes sol·licituds divendres passat 23, per la qual cosa fins a aqueixa data no ha sigut possible calcular la totalitat d’inscrits en el procés de sol·licitud d’ajudes públiques.

“Des de la Secretaria Autonòmica d’Educació de la Conselleria d’Educació vam rebre dijous passat l’avís per a tancar definitivament, un dia més tard, les dades de l’alumnat, que en un primer moment haurien d’haver arribat la primera setmana de mes”, ha indicat la regidora d’Educació, María José Tormo.

Tal com assenyala aquest informe, a partir del passat divendres “els ajuntaments ja tindran constància de les quantitats que caldrà pagar a les famílies corresponents”. “L’ajuntament podrà realitzar aquest procés en l’aplicació informàtica, preferentment, abans del dia 10 d’octubre i, com a màxim, el 27 d’octubre. Una vegada realitzada la justificació es procedirà per part de la conselleria a realitzar la tramitació per al pagament d’aquelles quantitats que estan pendents o, si escau, iniciar el procés de reintegrament de l’excés dels imports transferits en la primera fase”, assenyala el document.

Per tant, l’Ajuntament d’Almassora no podrà satisfer la liquidació fins que no s’hagen completat els passos anteriors malgrat que la reserva de crèdit per a pagar està llista des que l’entitat local va tenir constància d’aquest programa pioner per a finançar els llibres de text. No en va, 1.448 escolars es van acollir a aquesta mesura a l’inici de l’any, a més de les 236 sol·licituds tramitades des del col·legi Errant Vilar per tractar-se d’un centre CAES.

D’altra banda, el consistori s’ha desvinculat dels canvis d’editorials de llibres o de la incorporació de llibres a assignatures que fins avui funcionaven amb un altre tipus de material. Aquestes decisions obliguen a les famílies a renovar els llibres i, per tant, deixen als xiquets sense la possibilitat de reutilitzar el material dels seus companys de major edat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES