C/​ Sant Felip, 15 bajo, Almassora
info@socialistesalmassora.org

Reunió el proper dilluns a la Direcció Territorial d’Educació per avançar les obres dels col·legis

La primera tinent d’alcalde d’Almassora, Merche Galí, es reunirà dilluns que ve amb els tècnics i la cap de servei de la Direcció Territorial d’Educació, María José Palmer, per a accelerar els tràmits urbanístics que permeten la construcció del col·legi Santa Quitèria, la rehabilitació del centre Ambaixador Beltrán i l’ampliació de l’IES Álvaro Falomir. L’equip de govern vol agilitar el procés per a complir amb la planificació de centres educatius anunciada pel gabinet autonòmic.

Quant al col·legi Santa Quitèria, la regidora ha recordat que l’Ajuntament d’Almassora no ha cedit els terrenys malgrat que funciona en prefabricades des de 2010. “Ens agradaria ensenyar personalment en quines condicions està aqueix sòl i si és suficient per a realitzar la cessió o si, per contra, cal realitzar actuacions urbanístiques”, ha considerat. Aquesta part vol conèixer la voluntat dels tècnics del gabinet autonòmic perquè, en cas de necessitar algun canvi en l’ordenament urbanístic, “començar immediatament per a fer possible la cessió coincidint amb el calendari que s’ha marcat en el mapa escolar”.

Els tècnics municipals han recopilat ja tota la documentació i els plànols preparats per a consultar-los amb l’arquitecte autonòmic encarregat i els tècnics que considere la Direcció Territorial perquè ambdues parts puguen abordar els detalls tècnics. No en va, “bona part de la situació que estem vivint amb el Regina Violant es deu a la falta de previsió que van tenir els òrgans de govern en el seu moment”, ha assenyalat Galí, que ha incidit que “l’Ajuntament d’Almassora té apresa la lliçó”.

Exemple d’açò és la provisionalitat de les aules del col·legi Santa Quitèria, un centre que aquest matí ha visitat la regidora d’Educació, María José Tormo, en companyia de la directora i la presidenta de l’AMPA coincidint amb la jornada de portes obertes.

Sobre la taula s’abordarà també l’ampliació de l’IES Álvaro Falomir. La cessió del sòl annexe a l’institut per a executar l’ampliació va quedar pendent després de l’enderrocament de l’antic Errant Vilar a pesar que en junta de govern de 27 de febrer de 2010 l’Ajuntament d’Almassora va concedir llicència d’obres a la Generalitat Valenciana per a l’execució del projecte d’ampliació sobre la base d’un projecte bàsic.

En el consistori no consta l’existència de projecte d’execució de les obres. “Per a efectuar la cessió hauríem de reunir-nos amb els tècnics d’infraestructures educatives i analitzar si és viable la cessió tal qual està en aquest moment o també és necessari actuar urbanísticament”, ha assenyalat Galí, atès que en aqueix cas la cessió hauria d’ajornar-se als canvis urbanístics.

D’altra banda, la reunió servirà per a aclarir en què va a consistir la reforma del col·legi Ambaixador Beltrán. No en va, en la superfície cedida en 2008 existeix un vial (tallat al tràfic des de fa anys) i les edificacions situades enfront del bloc que podrien utilitzar-se per a l’ampliació sobre una superfície total de 5.693 metres quadrats. “És molt important que ho sapiem per a poder establir les quantitats que anem a destinar a manteniment i, a més, donar una resposta a les famílies dels alumnes que han vist la seua inclusió en el mapa escolar i mereixen ser coneixedores del projecte global”, ha afegit l’edil.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

es_ES